Vellykket landstreff

fellesbilde_01_WP
Foto: Per Ottar Walderhaug

TUSEN, TUSEN TAKK til alle flotte NSFF-deltagere som tok seg tid til, å ta turen til oss i Elverum under dette års nasjonale film- og fototreff på Rica Elgstua Hotel.

Vi har i arrangementsutvalget endelig fått tid til, å hente oss litt inn igjen etter forrige langhelgs hektiske dager. Det har vært nødvendig å komme litt på behørig avstand, ettersom vi alle som én jobbet jernhardt i forbindelse med landstreffet og virkelig ga 110% av oss selv for at dette skulle bli så vellykket som mulig.

Og vi fikk det til. I hvert fald om vi skal bedømme ut i fra de talrike positive tilbakemeldinger som vi har fått fra veldig mange av dere som var med. Både under selve landstreffet, men særlig også her i etterkant.

Ingen medalje uten bakside selvfølgelig, for det også vært litt mindre positive bemerkninger inn imellom. Men vi har tatt alt til oss, og notert oss det som kan brukes konstruktivt fremover. I det store hele har alt uansett veid tyngst på pluss siden. Og det er vi veldig fornøyde med.

Vi hadde et stort ønske om, at deltagere på tvers av klubber skulle få lov å bli godt kjent med hverandre under besøket hos oss. At det ikke var hverken navn eller klubb notert på hver enkelt av dere under treffet, har faktisk vært litt bevisst. For det er jo som kjent vanligvis åpningsreplikken til et nytt ansikt i mengden:
«Hva heter du da, og hvilken klubb tilhører du?»
For oss som observerte på avstand, så taktikken heldigvis ut til å fungere etter hensikten.

Overveiende fungerte programmet som vi hadde tenkt oss. Men selvfølgelig ingen sånne uten enkelte modifikasjoner underveis. Og med et slik omfattende program som avhenger av mange enkelte individer for å henge sammen, så vil noe alltid skli ut lite gran. Det skjedde også hos oss. Men ‘armene var ekstra lange’ hos oss i arrangementsklubbene, og vi synes at vi evnet å få alt til å henge sammen uansett.

Alle ‘pros and cons’ vil bli skrevet ned og sendt videre til neste års arrangør, som forhåpentligvis klarer å utjevne noen av de utfordringene som vi har hatt. Men det er jo nettopp det som er spennende, – at vi klarer å jobbe sammen, og sende det videre av informasjoner som gjør at vi som organisasjon forbedrer oss år etter år.

For vi vil så gjerne se dere alle igjen. Alle dere flinke folk innen for film og foto. Velkommen til Atlanterhavsveien Fotoklubb i Bud, 2015.

Med vennlig hilsen og takk
ARRANGEMENTUTVALGET I ELVERUM 2014
Elverum Fotoklubb, Solør Fotoklubb og Sjumilskogen Bildegruppe

Dagen før dagen

Det nærmer seg midnatt, og vi finner senga. Vi har stått på hovedet den siste uken, og dagen i dag har vært temmelig hektisk. Mye som må ordnes i siste liten…

Men vi har forberedt oss skikkelig bra, og vi føler oss  veldig klare for morgendagen og registreringen av deltakerne.

Vi har dessuten fått hilst på de førstankommende deltakere, hvor flere har stukket hovederne innenom Rica Elgstua Hotel. Toto driver også på i resepsjonsområdet, og rigger utstillingsvegger opp. Vi er helt sikre på, at dette kommer til å bli så fint, så fint.

Vi er veldig spente, og gleder oss til å hilse på dere alle i de neste dagene som kommer.

Sleep tight, and don’t let the bedbugs bite. 😉

Antonsen & Haugen

foredrag_WP

Som en ekstra ‘treat’ i godteposen, har vi i arrangementsutvalget besluttet å åpne opp for to av fotoforedragene for almenheten under ‘Nasjonalt Film- og Fototreff 2014’ i Elverum.

Det vil derfor bli mulig å oppleve foredraget om ‘Tsjernobyl’ med Øyvind Antonsen, og foredraget om/med Jens Edgar Haugen.
Begge foregår på Rica Elgstua Hotel.

Inngangsbilletter kan kjøpes i ‘døra’ (sekretariatet for ‘Nasjonalt Film- og Fototreff’) på Rica Elgstua Hotel. Salget åpner en halv time før foredragene begynner, og det er etter prinsippet ‘først til mølle’.

BILLETTPRIS, KR. 200,- PR. FOREDRAG.

Flom i Østerdalen

badeender_WP

Som alle sikkert er klar over, er våren som regel også forenelig med begrepet ‘flom’. Slutten av mai måned bruker å være ganske heftig for Østerdalen sitt vedkommende, og i år er ingen unntakelse.

Glomma løper rett igjennom Elverum, og elva har da også noe høyere vannstand enn vanlig for tida. Men det er ikke fare for, at deltakere til ‘Nasjonalt Film- og Fototreff’ trenger å bekymre seg for å medbringe hverken gummibåt eller svømmevinger.
I hvert fald ikke så langt…

Kanskje et sett med gummistøvler hadde være lurt, om du bl.a. påtenker å bli med Trond Berg på morgenfototur til Prestøya. Ellers trenger du egentlig bare å pakke som vanlig.

Men vi anbefaler alle å følge med på utviklingen rundt offentlige transportmidler, da enkelte veier og togstrekninger tidvis kan være stengt grunnet flom. Følg evt. med på Østlendingen, og deres reportasjer rundt flommen.

Lista over klubber

Påmeldingen er nå avsluttet, og vi begynner så smått å komme i boks med alle forberedelsene til helgens store film- og fototreff. Bl.a. er programheftet nå også gått i trykken, og vi kan da avsløre lista over klubber som stiller med deltakere/representanter under dette års store NSFF-arrangement:

 • AALESUND SMALFILMKLUBB
 • ARENDAL FOTOKLUBB (dere er på lista!) 😉
 • ASKER OG BÆRUM VIDEOAMATØRER
 • ATLANTERHAVSVEIEN FOTOKLUBB
 • BEKKALOKKET FOTOKLUBB
 • BERGEN FRITIDSFILMERE
 • BERGEN KAMERAKLUBB
 • BJERKELY FOLKEHØYSKOLE
 • BODØ FOTOKLUBB
 • DIREKTE MEDLEM/NSFF
 • DRAMMEN FOTOKLUBB
 • DRØBAK FOTOKLUBB
 • ELVERUM FOTOKLUBB
 • HARSTAD FOTOKLUBB
 • HAUGALAND FOTOKLUBB
 • HOLMESTRAND FOTOKLUBB
 • KRISTIANSUND KAMERA KLUBB
 • KVINESDAL FOTOKLUBB
 • LIER FOTOKLUBB
 • LILLEHAMMER KAMERAKLUBB
 • LINSELUSA VINSTRA
 • LOM KNIPSARLAG
 • MANDAL FOTOKLUBB
 • MOELVEN KAMERAKLUBB
 • NARVIK KAMERAKLUBB
 • OSLO KAMERA KLUBB
 • OSEBERG PHOTO SOCIETY
 • SJUMILSKOGEN BILDEGRUPPE
 • SKODJE FOTOKLUBB
 • SOLØR FOTOKLUBB
 • TROMSØ FOTOKLUBB
 • TRONDHJEMS KAMERAKLUBB
 • TRØNDELAG FOTOKLUBB
 • TØNSBERG KAMERA KLUBB
 • VALDRES FOTOKLUBB
 • VÅGÅ KAMERA KLUBB

Trash Art

bjerkely_01_WP_ny

Fotolinjens avgangsklasse for 2014 ved Bjerkely Folkehøyskole stiller under ‘Nasjonalt Film- og Fototreff’ med en utstilling, som skiller seg lite gran ut fra mengden.

De har nemlig fått til, å utstille det flotte prosjektet deres på stort sett samtlige søppeldunke i sentrum av Elverum. En utstilling som de passende har valgt å kalde for «Trash Art».

45 forskjellige motiver pryder derfor Leiret den neste måneds tid, og er helt bestemt verdt å ta en nærmere kikk på.

Magiske Øyeblikk

Fotoutstilling på AMFI

amfi_utstilling_01_WP

amfi_utstilling_02_WP

I dag, lørdag 24. mai, ble det holdt vernissage for fotoutstillingen i AMFI Galleri i Elverum. En flott, felles utstilling med langt over hundre bidrag fra både Elverum, Solør og Sjumilskogen.

Det ble til en storstilet åpning, med både rød løper og snor som ble klippet av senterleder, Lene Faraasen.

Flere hadde funnet vegen forbi galleriet, og alle bilder ble studert nøye av de mange besøkende. Her er det helt bestemt noe å glede seg til, for alle deltagere under ‘Nasjonalt Film- og Fototreff’.

Utstillingen henger frem til 1. august 2014.

‘Rapport fra grenseland’

antonsen_04_WP

antonsen_05_WP

Øyvind Antonsen stiller opp med enda et spennende fotoforedrag under ‘Nasjonalt Film- og Fototreff’ i Elverum. Denne gang med fokus på Finnskogen.

Antonsen har i mange år fotografert fraflyttede boplasser på Finnskogen. Foredraget hans gir et innblikk i dette prosjektet, som tar opp en viktig side ved distriktets nære historie.

I tillegg de fraflyttede boplassene vil det også bli vist bilder av Finnskogens dyreliv og naturkvaliteter.

Thor Håkonsen

haakonsen_02_WP

haakonsen_01_WP

haakonsen_03_WP

PRAKTISK MACRO-WORKSHOP MED LEVENDE MODELLER!

Fotograf Thor Håkonsen leder en spennende og annerledes macro-workshop med levende modeller. Vi lar det være en overraskelse nøyaktig hvilke arter vi skal ha foran kamera – men det vil dreie seg om spennende skapninger – som er litt mindre vanlige enn kattunger og kaniner (og kanskje litt «skumlere»…?)

Første del av workshop’en (ca 60 minutter) er todelt
– deltagerne velger mellom:
 • A) Macro for dummies – teknisk/teoretisk innledning ved Japan Photo. Hva trenger man for å drive med macrofotografering, og hvordan bruker man utstyret. Hva er forskjellen på de ulike løsninger. Introduksjon til optikk, stativer, blitzer og tilbehør – samt grunnleggende bruk av dette.
 • B) Fotografering av reptiler, amfibier og insekter. Bildevisning og foredrag ved Thor Håkonsen. Det fortelles om de ulike artenes levesett og hvordan vi tilnærmer oss, samt litt om lys, komposisjon og andre praktiske faktorer ved fotografering av artene.
Del 2 – ca 120 minutter:

Praktisk fotografering. Vi stiller med modeller og veiledere – alt foregår i trygge og kontrollerte rammer. Japan Photo stiller med en hel del utstyr (optikk og blitzer) som er mulig å få lånt og prøvd ut.

PÅMELDING INNEN FREDAG 23. MAI KL. 10:00.
Oppgi om du vil være med på A eller B
i første del av workshoppen.
Påmelding til elverum2014@gmail.com

Biofoto Sørlandet
Thor Håkonsen FLICKR
Thor Håkonsen HJEMMESIDE
Thor Håkonsen FACEBOOK

Elverum har hjerterom

hjerterom_01_WP

I over tjue år har Elverumssamfunnet hatt visjonen og slagordet  «Elverum har hjerterom».  Vi vil gjerne at elverumsinger skal være viden kjent, for å være de mest hjertelige og vennlige folka som finnes.

For det handler ikke om de store tingene i tilværelsen, men mye mer om de små tingene som kan gi store ringvirkninger. Det handler om hva du, jeg og vi kan gjøre i hverdagen, for å vise hjerterom og vennlighet.

De fleste av oss er enige i at det både er fint og flott, når folk rundt oss er vennlige mot hverandre. Det gjør rett og slett at livet blir litt lettere. Men kanskje det har mer å si, enn at vi får det hyggeligere sammen. Hjerterom og vennlighet gir flere gevinster. Noen mener at det i stor grad påvirker vår innovasjonsevne og vår helse.

I tillegg så har det helt klare fordeler for samfunnet vi lever i. Folk som er vennlige mot hverandre og som viser hjerterom er gladere, blidere og mer sammen. I en tid der folk blir mer ensomme, kan litt hjerterom og økt oppmerksomhet mot vår neste bidra til større varme og inklusjon.

Vi i Elverum håper at deltagerne under ‘Nasjonalt Film- og Fototreff’ har mot til å ta med seg noe av idelogien og hjertevarmen hjem etter arrangementet.

Vi har mye hjertevarme å gi , og sprer oss veldig gjerne langt utover både kommune- og fylkesgrensene med raushet og hjerterom.

<3lig velkommen til oss.

Kultursjef
Line M. Rustad