Damer fra Harstad Fotoklubb på foto- og lavvotur i minus 15

Damer fra Harstad Fotoklubb på foto- og lavvotur i minus 15

I Harstad Fotoklubb har damene nå gjort det til en tradisjon å dra på lavvo- eller telttur ei helg i november. Turen har som mål å få med nye og gamle medlemmer ut på en lavterskeltur i nærområdet vårt.

Denne turen er kun ment for damene. Vi blir bedre kjent med hverandre og får muligheten til å prøve oss på ei natt i lavvo eller telt, og uten mannfolk som skal vise oss alt. Vi får dyrket fotointeressen og det sosiale aspektet. På denne turen var vi til sammen åtte damer, hvor seks av oss overnattet i lavvoen.

Turmålet for helgen var Gressholmen, som ligger naturskjønt til en liten kjapp kjøretur utenfor Harstad. Stedet er privat, men vi var så heldige å få tillatelse til å sette opp lavvoen her. I tillegg fikk vi lånt oss en innebygd gapahuk hvor vi kunne kokkelere og varme oss. Og jaggu var det greit at vi hadde denne muligheten til å gå inn og varme oss, for akkurat den helgen vi skulle på tur, slo det til med skikkelig klarvær og minus 15. Med andre ord, bitende kaldt! Dette satte dog ikke noen stopper for damene fra nord. Vi hadde planlagt turen i lengre tid og hadde ikke tenkt å la oss bikke av pinnen av noen minus grader. Vi heller frydet oss over at det skulle bli såpass kaldt, og tenkte dette gav gode utsikter for både nordlysbilder, nattbilder, fotolek med stålull, og forskjellige lyskilder vi hadde med oss. Ellers fikk vi jo også sjekket ut hvor lenge batterier varte og hvor kalde man klarer å bli på nevene i løpet av noen få minutter.

Lavvoen (Foto: Renate Jensen)

Vi kom frem til Camp Caos fullastet med vinterklær som om vi skulle til Nordpolen, mat og drikke for minst en måned, samt fotoutstyr til 20 mann og hesten. Det var jaggu bra vi kunne kjøre helt frem til bestemmelsesstedet, ellers kunne turen endt hardt og brutalt i den første lille slakke bakken.

Ett par damer var så greie å dra tidlig ut på lørdags formiddag og sette opp lavvoen før vi andre kom. Da alle omsider var på plass og hadde fått plassert ut pikkpakket sitt i lavvo og gapahuk gikk vi på en rekognoseringstur for å finne gode locations til et par fotoprosjekter vi hadde tenkt å utføre utpå ettermiddagen og kvelden.

Nå er det slik at det blir kjapt mørkt her nord i november, og mørket kom tidlig denne helgen sammen med de iskalde blå på gradestokken. Likevel hadde vi det utrolig gøy. Det ble mye latter og mye bra fotografering, og tiden fløy uten at vi merket det. La oss si det slik at vi fikk først spist middagen ca. kl. 01.30 på natten..!

Vi hadde vært så oppslukt av fotograferingen at vi ikke hadde tenkt på klokken eller minusgradene da vi var ute. Etter å ha kastet ut ovnen i lavvoen – fordi vi syntes vi ble liggende som sild i tønner rundt den, og noen av oss hadde ikke tenkt å spandere dunposene på den – kunne vi endelig krype inn og legge oss gode og mette i tre-tiden på natten.

Vi konkluderte med at det var en veldig lærerik og trivelig helg. Noen fant også ut at det kanskje hadde vært greit med litt varmere sovepose og liggeunderlag. Heldigvis er det god tid til neste tur å få fikset dette problemet. Ellers så var vi veldig fornøyde med fotoutstyret vårt, det fungerte veldig bra til tross for det isende kalde og fuktige klimaet ute på Gressholmen. Alt i alt en knakende bra helg! Vi gleder oss allerede til november i år.

Om skribenten

Veronika Sund

Medlem i Harstad fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Oppdatering angående film- og fototreff i Sandnes 2020 27. mars 2020
  Filmutvalget konstaterer at ingen på det nåværende tidspunkt kan vite om det blir mulig å treffes i Sandnes i september, pga. den pågående pandemien. Uansett hva som skjer vil vi jobbe for å få arrangert festivalen, enten i høst eller når det blir mulig. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Det nordiske forbundet inviterer til høsttreff i Riga 25. mars 2020
  Det nordiske forbundet inviterer til høsttreff i Riga 13.–16. august 2020 – som alle vil forstå med stort forbehold, men vi formidler likevel invitasjonen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Munken fotokonkurranse 2020 17. mars 2020
  Trondhjems Kameraklubb inviterer alle fotografer i Norge til "3. Munken fotokonkurranse – Trondheim nasjonale 2020". Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om NM for klubbar 17. mars 2020
  Innleveringsfristen for NM i foto har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid som deltar i NM for klubbar og kåringa av Årets klubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Deltagerbildene i 20th FIAP Nature Biennial 2020 16. mars 2020
  Vi presenterer de utvalgte bildene som skal representere de norske fargene i 20th FIAP Nature Biennial 2020; tema "Øyenstikkere på strå" og "Fugler i flukt". Vi ønsker lagene lykke til! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • Nordisk Fotomesterskap 2020 1. mars 2020
  Nordisk Fotomesterskap 2020 Nordisk Fotomesterskap er åpnet for innlevering Vi ønsker alle medlemmer i de nordiske forbundene velkommen til vårt årlige Nordiske Mesterskap Innbjudan  InvitasjonKutsu Lever her / Liity meihin tänne  
 • Petri Damstén 17. desember 2019
  Petri Damstén This is a photo series about the life of an artist and struggles that might come along with it. I got a project grant from NFFF (Nordic Society of Photography) for this project in early 2019. I have gathered ideas during the year 2019 and now I have been working with this set […]
 • Slettes 17. desember 2019
  NFFF Documents Rules for Achieving Honours (in Swedish) Application for Project Grant (in Swedish)