Medlemsprosjekt: Kari Mikalsen «Camp Art Ranger» (2018)

Medlemsprosjekt: Kari Mikalsen «Camp Art Ranger» (2018)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Kari Mikalsens prosjekt fra 2018:

Camp Art Ranger, mars 2018
Et dokumentarprosjekt

Ingar Aasen – som er hans egentlige navn – er kunstner, født og bor i Fredrikstad. Til stor irritasjon for noen har han etablert en leir, bestående av gamle russiskbygde militærvogner, busser, biler og campingvogner på et jorde utenfor Fredrikstad sentrum. Han har gitt seg selv kunstnernavnet Art Ranger og kaller leiren sin for Camp Art Ranger.

Gjennom de siste 10 år har jeg besøkt leiren med ujevne mellomrom og tatt mange bilder. Jeg har etterhvert blitt kjent med kunstneren.

Selve leiren er som en stor sirkel med diverse kjøretøy. Innenfor der igjen er det masse skrot og annet som han har fått eller hentet på Øra, den lokale søppelplassen i Fredrikstad. Min opplevelse av leiren er et område med mange tablåer. Han er en del av de omgivelsen han omgir seg med og de er hans hjem. Det finnes ikke vann og sanitære forhold. Strøm får han via gamle aggregater. Togvognen han sover i har ovn.

Mitt prosjekt ble å fotografere Ingar Asen/Art Ranger i det som er hjemme for ham.
En takk til Ingar for at han stilte opp på prosjektet mitt.

Kari Mikalsen (HonNSFF, AFIAP), medlem av Fredrikstad fotoklubb og Bekkalokket fotoklubb.

Klikk på bildene for å vise full versjon:

Om skribenten

Birgit Fostervold

Nestleder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Reglane for NM i foto er revidert 27. januar 2020
  Reglane for NM i foto er revidert. Dette er gjort med bakgrunn i tilbakemeldingar og justering i samband med nytt system for innlevering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjonen til vårrunden av NM i foto forsinka, FIAP-innlevering åpnet 17. januar 2020
  Invitasjonen til vårrunden 2020 av NM i foto blir noko forsinka. Fristen blir den same som før, 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Ny medlemsdatabase for NSFF er nå publisert 1. januar 2020
  Informasjon fra sekretariatet om ny medlemsdatabase for NSFF. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Varsel om Landsmøte 2020 1. januar 2020
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Utdelte NSFF-hederstegn 2019, inkludert et nytt æresmedlem 21. desember 2019
  Hvert år mottar dyktige NSFF-medlemmer hederstegn for kunstnerisk såvel som administrativ innsats. Her er en oppsummering av årets tildelinger.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater