Fototreff på Dovrefjell 2019

Fototreff på Dovrefjell 2019

Film- og fototreff Dovrefjell 13.–15. september 2019

De fire fotoklubbene i midt- og nordgudbrandsdalen – Lom Knipsarlag, Vågå Kameraklubb. Dovrefjell Fotoforum og Linselusa Vinstra – gikk sammen om å arrangere foto- og filmtreff på Dovrefjell. Treffet fikk navnet Nasjonalparkriket Fotofestival, da vi tidligere har hatt treff i Rondane, og nå har bestemt oss for å fortsette å arrangere fototreff i de forskjellige nasjonalparkene som ligger rundt oss annethvert år fremover.

Fredag 13. september var det åpning av treffet. Det ble gjort med foredrag og bildevisning fra Dovrefjell, og presentasjon av tema for treffets fotokonkurranse. Etterpå hadde Sony-ambassadør Ole Christian Salomonsen et foredrag og workshop i nattfotografering.

På lørdag arrangerte vi fire guidede turer med moskussafari. Dette var veldig populært blant deltakerne, og alle fikk sett og tatt bilder av moskus. 

På grunn av uforutsette omstendigheter utgikk innslag fra filmutvalget, men utpå ettermiddagen lørdag fikk treffdeltagerne en presentasjon fra JapanPhoto CEWE før det var klart for festmiddag på Hjerkinnhus.

Med aktiviteter i norsk fjellheim er været en viktig men samtidig uforutsigbar faktor; programposten Vandring i mørket til Viewpoint Snøhetta måtte dessverre utgå. Den ble imidlertid erstattet med hyggelig sosialt samvær på Hjerkinnhus!

Søndagen startet med at Nasjonalparkriket Reiseliv fortalte om hvordan de arbeider med foto og film i alle kanaler. Deretter presenterte Marit Nyhus – en ung lokal fotograf med utdannelse fra Wales – sin måte å jobbe på og viste bilder fra sin portefølje.

Under treffet hadde vi også to fotoutstillinger; en deltakerutstilling og en utstilling satt opp av arrangørklubbene for å vise bredden i fotomiljøet i Gudbrandsdalen.

Treffet ble avsluttet med premiering av treffkonkurransen og deltakerutstillingen.

Etter treffet har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de 70 deltakerne som var på treffet. En viktig lærdom å ta med seg videre er at senere treff må ha felles plass for overnatting, da de som bodde lengst unna ikke fikk den helt store treff-følelsen.

Vi er allerede i startgropa for å arrangere treff i Jotunheimen i 2021!

Bildene i artikkelen er tatt av treffdeltagere under treffet, se også denne flotte fotobloggen med treffrapport.

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Reglane for NM i foto er revidert 27. januar 2020
  Reglane for NM i foto er revidert. Dette er gjort med bakgrunn i tilbakemeldingar og justering i samband med nytt system for innlevering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjonen til vårrunden av NM i foto forsinka, FIAP-innlevering åpnet 17. januar 2020
  Invitasjonen til vårrunden 2020 av NM i foto blir noko forsinka. Fristen blir den same som før, 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Ny medlemsdatabase for NSFF er nå publisert 1. januar 2020
  Informasjon fra sekretariatet om ny medlemsdatabase for NSFF. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Varsel om Landsmøte 2020 1. januar 2020
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Utdelte NSFF-hederstegn 2019, inkludert et nytt æresmedlem 21. desember 2019
  Hvert år mottar dyktige NSFF-medlemmer hederstegn for kunstnerisk såvel som administrativ innsats. Her er en oppsummering av årets tildelinger.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater