Fototreff på Dovrefjell 2019

Fototreff på Dovrefjell 2019

Film- og fototreff Dovrefjell 13.–15. september 2019

De fire fotoklubbene i midt- og nordgudbrandsdalen – Lom Knipsarlag, Vågå Kameraklubb. Dovrefjell Fotoforum og Linselusa Vinstra – gikk sammen om å arrangere foto- og filmtreff på Dovrefjell. Treffet fikk navnet Nasjonalparkriket Fotofestival, da vi tidligere har hatt treff i Rondane, og nå har bestemt oss for å fortsette å arrangere fototreff i de forskjellige nasjonalparkene som ligger rundt oss annethvert år fremover.

Fredag 13. september var det åpning av treffet. Det ble gjort med foredrag og bildevisning fra Dovrefjell, og presentasjon av tema for treffets fotokonkurranse. Etterpå hadde Sony-ambassadør Ole Christian Salomonsen et foredrag og workshop i nattfotografering.

På lørdag arrangerte vi fire guidede turer med moskussafari. Dette var veldig populært blant deltakerne, og alle fikk sett og tatt bilder av moskus. 

På grunn av uforutsette omstendigheter utgikk innslag fra filmutvalget, men utpå ettermiddagen lørdag fikk treffdeltagerne en presentasjon fra JapanPhoto CEWE før det var klart for festmiddag på Hjerkinnhus.

Med aktiviteter i norsk fjellheim er været en viktig men samtidig uforutsigbar faktor; programposten Vandring i mørket til Viewpoint Snøhetta måtte dessverre utgå. Den ble imidlertid erstattet med hyggelig sosialt samvær på Hjerkinnhus!

Søndagen startet med at Nasjonalparkriket Reiseliv fortalte om hvordan de arbeider med foto og film i alle kanaler. Deretter presenterte Marit Nyhus – en ung lokal fotograf med utdannelse fra Wales – sin måte å jobbe på og viste bilder fra sin portefølje.

Under treffet hadde vi også to fotoutstillinger; en deltakerutstilling og en utstilling satt opp av arrangørklubbene for å vise bredden i fotomiljøet i Gudbrandsdalen.

Treffet ble avsluttet med premiering av treffkonkurransen og deltakerutstillingen.

Etter treffet har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de 70 deltakerne som var på treffet. En viktig lærdom å ta med seg videre er at senere treff må ha felles plass for overnatting, da de som bodde lengst unna ikke fikk den helt store treff-følelsen.

Vi er allerede i startgropa for å arrangere treff i Jotunheimen i 2021!

Bildene i artikkelen er tatt av treffdeltagere under treffet, se også denne flotte fotobloggen med treffrapport.

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Velkommen til fotokonkurranse #helenorgehjemme 31. mars 2020
  Selv-isolasjon og avlyste klubbaktiviteter? NSFF inviterer alle medlemmer til en impromptu fotokonkurranse med tittelen #helenorgehjemme! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Oppdatering angående film- og fototreff i Sandnes 2020 27. mars 2020
  Filmutvalget konstaterer at ingen på det nåværende tidspunkt kan vite om det blir mulig å treffes i Sandnes i september, pga. den pågående pandemien. Uansett hva som skjer vil vi jobbe for å få arrangert festivalen, enten i høst eller når det blir mulig. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • AVLYST: Det nordiske forbundet inviterer til høsttreff i Riga 25. mars 2020
  Det nordiske forbundet inviterer til høsttreff i Riga 13.–16. august 2020 – som alle vil forstå med stort forbehold, men vi formidler likevel invitasjonen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Munken fotokonkurranse 2020 17. mars 2020
  Trondhjems Kameraklubb inviterer alle fotografer i Norge til "3. Munken fotokonkurranse – Trondheim nasjonale 2020". Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om NM for klubbar 17. mars 2020
  Innleveringsfristen for NM i foto har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid som deltar i NM for klubbar og kåringa av Årets klubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • Nordisk Fotomesterskap 2020 1. mars 2020
  Nordisk Fotomesterskap 2020 Nordisk Fotomesterskap er åpnet for innlevering Vi ønsker alle medlemmer i de nordiske forbundene velkommen til vårt årlige Nordiske Mesterskap Innbjudan  InvitasjonKutsu Lever her / Liity meihin tänne  
 • Petri Damstén 17. desember 2019
  Petri Damstén This is a photo series about the life of an artist and struggles that might come along with it. I got a project grant from NFFF (Nordic Society of Photography) for this project in early 2019. I have gathered ideas during the year 2019 and now I have been working with this set […]
 • Slettes 17. desember 2019
  NFFF Documents Rules for Achieving Honours (in Swedish) Application for Project Grant (in Swedish)