Fra årsmøte i Kragerø fotoklubb

Kragerø fotoklubb avholdt sitt årsmøte tirsdag 5. februar.

Klubben har hatt et aktivt år. Det har stort sett vært gjennomført møter hver tredje uke (tirsdager fra 18:00 til 21:00) med et – synes vi – variert program. Styret har prøvd å ha en rød tråd i programmet slik at det både blir interessant og fører til aktiv læring. Det har vi gjennomført blant annet ved å kjøre et internt kurs, hvor vi har gått igjennom temaene:

 • Hvordan du setter opp kameraet for å utnytte det best mulig
 • Hvordan du kontrollerer eksponerings-prosessen
 • Riktig eksponering med fornuftig lysmåling
 • Hvordan mestre ISO
 • Hvordan mestre dybdeskarphet
 • Lukkerhastighet og skarpe bilder
 • Lukkerhastighet og bevegelses-uskarphet

Utover våren er tanken å bygge ut dette kurset videre så langt det er interesse for det. For de av våre medlemmer som har fotografert en stund er selvsagt dette velkjent stoff, men: repetisjon er alltid en god ting, og ved å ta det fra bunnen av sikrer vi oss at alle har basiskunnskapene på plass. Det gjør det lettere å ta for seg mere kompliserte temaer senere, slik at klubbens medlemmer «spiller hverandre gode», som Nils Arne Eggen en gang sa om Rosenborg.

Utover dette har vi hatt eksterne besøk som har bidratt med bilder og foredrag. JapanPhoto og Sony har også vært på gjestelisten vår i fjoråret.

Klubben er registrert i Brønnøysund-registeret, og vi har fått et organisasjonsnummer. Det gjør at vi kan motta Grasrot-andel fra Norsk Tipping hvis bare våre medlemmer husker å krysse av på riktig sted.

Klubben gjennomførte i 2018 fire utstillinger. En utstilling på det lokale bibliotek, en kafé-utstilling, en litt større sensommer-utstilling og til slutt en utstilling med Før- og Nå-bilder på vårt lokale museum. Fire utstillinger på ett år har nok vært noe i overkant av hva som er fornuftig, slik at aktiviteten i 2019 trappes noe ned. Så langt er det planlagt en sensommer-utstilling på bryggekanten, i Galleri Kragerø.

Klubben er relativt fersk som deltager i nasjonale konkurranser, men flere av våre medlemmer fikk bilder antatt eller fikk hederlig omtale i fjorårets NM. Beste resultat ble en 3. plass på Terje Isaksen. Det er gledelig å se at flere av medlemmene ønsker å delta og at resultatene blir bedre for hvert år.

Valgene gikk veldig greit etter godt forarbeid av valgkomiteen ved Jarle Røyset, og styret består nå av leder Odd Halsen, sekretær og webansvarlig Wiggo Sletten Løvik (ny), kasserer Arvid Randahl samt styremedlemmer Ingrid Holm Thorjussen (ny), Svein Ivar Ask og Terje Isaksen.

Siste del av våre årsmøter er kåring av Årets Fotograf og Årets Bilde. Årets Fotograf er den som har samlet flest poeng i klubbens konkurranser gjennom foregående år. Årets Bilde blir valgt på årsmøtet ved en avstemming over de bildene som ble nummer 1 og 2 i klubb-konkurransene i året som gikk. Begge priser ble i år vunnet av Odd Halsen. Vi gratulerer!

Kragerø Fotoklubb – med foto i fokus gjennom fire tiår

Kragerø fotoklubb ble dannet i 1971. Vi har hverken krav til fotoutstyr, kompetanse eller alder. Det eneste du behøver er en interesse for fotografi! Klubbens formål er å fremme interessen for foto som uttrykksmåte og kunstform. Komme sammen med mennesker som har samme interesse, diskutere foto og ha det trivelig sammen i et sosialt godt miljø.

Du er hjertelig velkommen til å møte opp på neste fotomøte!

Om skribenten

Svein Ivar Ask

Styremedlem i Kragerø fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Velkommen til fotokonkurranse #helenorgehjemme 31. mars 2020
  Selv-isolasjon og avlyste klubbaktiviteter? NSFF inviterer alle medlemmer til en impromptu fotokonkurranse med tittelen #helenorgehjemme! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Oppdatering angående film- og fototreff i Sandnes 2020 27. mars 2020
  Filmutvalget konstaterer at ingen på det nåværende tidspunkt kan vite om det blir mulig å treffes i Sandnes i september, pga. den pågående pandemien. Uansett hva som skjer vil vi jobbe for å få arrangert festivalen, enten i høst eller når det blir mulig. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • AVLYST: Det nordiske forbundet inviterer til høsttreff i Riga 25. mars 2020
  Det nordiske forbundet inviterer til høsttreff i Riga 13.–16. august 2020 – som alle vil forstå med stort forbehold, men vi formidler likevel invitasjonen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Munken fotokonkurranse 2020 17. mars 2020
  Trondhjems Kameraklubb inviterer alle fotografer i Norge til "3. Munken fotokonkurranse – Trondheim nasjonale 2020". Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om NM for klubbar 17. mars 2020
  Innleveringsfristen for NM i foto har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid som deltar i NM for klubbar og kåringa av Årets klubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • Nordisk Fotomesterskap 2020 1. mars 2020
  Nordisk Fotomesterskap 2020 Nordisk Fotomesterskap er åpnet for innlevering Vi ønsker alle medlemmer i de nordiske forbundene velkommen til vårt årlige Nordiske Mesterskap Innbjudan  InvitasjonKutsu Lever her / Liity meihin tänne  
 • Petri Damstén 17. desember 2019
  Petri Damstén This is a photo series about the life of an artist and struggles that might come along with it. I got a project grant from NFFF (Nordic Society of Photography) for this project in early 2019. I have gathered ideas during the year 2019 and now I have been working with this set […]
 • Slettes 17. desember 2019
  NFFF Documents Rules for Achieving Honours (in Swedish) Application for Project Grant (in Swedish)