Fra årsmøte i Kragerø fotoklubb

Kragerø fotoklubb avholdt sitt årsmøte tirsdag 5. februar.

Klubben har hatt et aktivt år. Det har stort sett vært gjennomført møter hver tredje uke (tirsdager fra 18:00 til 21:00) med et – synes vi – variert program. Styret har prøvd å ha en rød tråd i programmet slik at det både blir interessant og fører til aktiv læring. Det har vi gjennomført blant annet ved å kjøre et internt kurs, hvor vi har gått igjennom temaene:

 • Hvordan du setter opp kameraet for å utnytte det best mulig
 • Hvordan du kontrollerer eksponerings-prosessen
 • Riktig eksponering med fornuftig lysmåling
 • Hvordan mestre ISO
 • Hvordan mestre dybdeskarphet
 • Lukkerhastighet og skarpe bilder
 • Lukkerhastighet og bevegelses-uskarphet

Utover våren er tanken å bygge ut dette kurset videre så langt det er interesse for det. For de av våre medlemmer som har fotografert en stund er selvsagt dette velkjent stoff, men: repetisjon er alltid en god ting, og ved å ta det fra bunnen av sikrer vi oss at alle har basiskunnskapene på plass. Det gjør det lettere å ta for seg mere kompliserte temaer senere, slik at klubbens medlemmer «spiller hverandre gode», som Nils Arne Eggen en gang sa om Rosenborg.

Utover dette har vi hatt eksterne besøk som har bidratt med bilder og foredrag. JapanPhoto og Sony har også vært på gjestelisten vår i fjoråret.

Klubben er registrert i Brønnøysund-registeret, og vi har fått et organisasjonsnummer. Det gjør at vi kan motta Grasrot-andel fra Norsk Tipping hvis bare våre medlemmer husker å krysse av på riktig sted.

Klubben gjennomførte i 2018 fire utstillinger. En utstilling på det lokale bibliotek, en kafé-utstilling, en litt større sensommer-utstilling og til slutt en utstilling med Før- og Nå-bilder på vårt lokale museum. Fire utstillinger på ett år har nok vært noe i overkant av hva som er fornuftig, slik at aktiviteten i 2019 trappes noe ned. Så langt er det planlagt en sensommer-utstilling på bryggekanten, i Galleri Kragerø.

Klubben er relativt fersk som deltager i nasjonale konkurranser, men flere av våre medlemmer fikk bilder antatt eller fikk hederlig omtale i fjorårets NM. Beste resultat ble en 3. plass på Terje Isaksen. Det er gledelig å se at flere av medlemmene ønsker å delta og at resultatene blir bedre for hvert år.

Valgene gikk veldig greit etter godt forarbeid av valgkomiteen ved Jarle Røyset, og styret består nå av leder Odd Halsen, sekretær og webansvarlig Wiggo Sletten Løvik (ny), kasserer Arvid Randahl samt styremedlemmer Ingrid Holm Thorjussen (ny), Svein Ivar Ask og Terje Isaksen.

Siste del av våre årsmøter er kåring av Årets Fotograf og Årets Bilde. Årets Fotograf er den som har samlet flest poeng i klubbens konkurranser gjennom foregående år. Årets Bilde blir valgt på årsmøtet ved en avstemming over de bildene som ble nummer 1 og 2 i klubb-konkurransene i året som gikk. Begge priser ble i år vunnet av Odd Halsen. Vi gratulerer!

Kragerø Fotoklubb – med foto i fokus gjennom fire tiår

Kragerø fotoklubb ble dannet i 1971. Vi har hverken krav til fotoutstyr, kompetanse eller alder. Det eneste du behøver er en interesse for fotografi! Klubbens formål er å fremme interessen for foto som uttrykksmåte og kunstform. Komme sammen med mennesker som har samme interesse, diskutere foto og ha det trivelig sammen i et sosialt godt miljø.

Du er hjertelig velkommen til å møte opp på neste fotomøte!

Om skribenten

Svein Ivar Ask

Styremedlem i Kragerø fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Reglane for NM i foto er revidert 27. januar 2020
  Reglane for NM i foto er revidert. Dette er gjort med bakgrunn i tilbakemeldingar og justering i samband med nytt system for innlevering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjonen til vårrunden av NM i foto forsinka, FIAP-innlevering åpnet 17. januar 2020
  Invitasjonen til vårrunden 2020 av NM i foto blir noko forsinka. Fristen blir den same som før, 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Ny medlemsdatabase for NSFF er nå publisert 1. januar 2020
  Informasjon fra sekretariatet om ny medlemsdatabase for NSFF. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Varsel om Landsmøte 2020 1. januar 2020
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Utdelte NSFF-hederstegn 2019, inkludert et nytt æresmedlem 21. desember 2019
  Hvert år mottar dyktige NSFF-medlemmer hederstegn for kunstnerisk såvel som administrativ innsats. Her er en oppsummering av årets tildelinger.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater