Elverum fotoklubb tolker Vidar Sandbeck

Elverum fotoklubb tolker Vidar Sandbeck

Elverum fotoklubb feiret 10-årsjubileum samme år som 100-årsdagen for Vidar Sandbecks fødsel ble markert. Slikt blir det fotoutstilling av!

Fotoglimt fra sangene

Elverum Fotoklubb og Anno Glomdalsmuseet kunne i mai i år ønske velkommen til fotoutstillingen: Je sitt her og ser på et fotografi je fann i kommoden i går. Et gulaktig minne på seks gonger ni frå en fjern og forunderlig vår. Utstillingen var tilegnet Vidar Sandbeck i anledning 100 års-dagen siden visesangeren, visedikteren og forfatteren ble født. At Elverum Fotoklubb samme år markerte sitt 10-årsjubileum var utgangspunktet for samarbeidsprosjektet, der klubben dekket utgiftene med print, mens museet kunne tilby en utstillingsplass.

Elverum Fotoklubb ble utfordret på å lage bilder med utgangspunkt i Vidar Sandbeck sine sangtekster. Innleveringen av bilder ble slått sammen med klubbkonkurransen «Månedens bilde». 14 fotografer leverte til sammen 38 bilder, med inspirasjon hentet fra Sandbecks nesten 400 sanger. Utstillingen hang på museet fra mai til november i år. Flere av bildene ble i tillegg plukket ut av Sandbeckstiftelsen til en vandreutstilling.


(filmet av Harald Lundstein)

Elverum fotoklubb har også resten av året et godt samarbeid med Glomdalsmuseet. I en egen krok stiller de ut vinnerne av «Månedens bilde», og møtes til fotokafé hver lørdag.

Elverum fotoklubb på Glomdalsmuseet

Om skribenten

Tom Spjeldnæs

Leder for Elverum fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS Siste fra NSFF.no

 • Vi minner om utvelgelse av bilder til Årets klubb 20. mars 2019
  Nå som innleveringsfristen for NM har passert er det tid for å velge ut bilder til NM for klubber. Nytt av året er at bildene ikke skal bedømmes på nytt. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Trondheim nasjonale 2019 8. mars 2019
  Trondhjems Kameraklubb inviterer til "Trondheim nasjonale 2019". Det konkurreres i fritt motiv, farge og monokrom, og poeng teller til NSFF hederstegn. Frist er 25. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta i Nordisk Fotomesterskap 2019 8. mars 2019
  Det nordiske fotoforbundet inviterer til Nordisk Fotomesterskap 2019. Det konkurreres i to klasser, farge digitalt og monokrom digitalt. Innleveringsfristen er 15. april 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til Analog Nasjonal 2019, Narvik Kameraklubb 4. mars 2019
  Narvik Kameraklubb invitera til nasjonal konkurranse innan analog fotografering. For NSFF-medlemmar gir det poeng til nasjonale plakettar og heidersteikn. Innleveringsfrist er 1. mai. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Årsrapport fra klubbene for 2018 2. mars 2019
  NSFF oppfordrer alle medlemsklubber til å sende inn årsrapport for 2018. Foruten standardrapporten er det også ønskelig at årsberetning sendes inn. Dokumentene vil bli lagret i NSFF sitt arkiv som historisk materiale. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

RSS NFFF (nordic.photo)

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Mars/april-utgaven av Fotografi ute nå 16. mars 2019
  I årets andre nummer av Fotografi kan du blant annet møte Ina Otzko somsto står bak prosjektet “100 Norwegian Photographers”.   Vi har også...
 • Foto.no kjøper Interfoto 23. februar 2019
  Små marginer har resultert i stadig færre fotoforhandlere. Nå slår to av de største seg sammen når Foto.no kjøper  alle aksjene i Interfoto, Bresson...
 • Bredt fokus på Norsk Naturfotofestival 22. februar 2019
  8. til 10. mars er det igjen tid for Norsk Naturfotofestival på Ski, med blant andre Jo-Anne McArthur, Erik Johansson og Jasper Doest på...
 • Test av Sony RX100 VI 21. februar 2019
  Det sjette kameraet i Sonys geniale RX100-serie skiller seg ut ved å by på hele 8,3x zoom og lengste brennvidde tilsvarende 200 mm. Men...