Magne Geir Bøe stiller ut i Fotografiens Hus

Magne Geir Bøe stiller ut i Fotografiens Hus

Magne Geir Bøe fra Fotomax Kameraklubb i Kristiansand har månedens utstilling i Fotografiens Hus. Han viser en serie bilder om Maria på 15 år, som har Angelman syndrom. Bildene gir et innblikk i hennes hverdagsliv, sett med en fars fotografiske blikk.

Utstillingen åpnet torsdag 4. januar og vises til 28. januar. Fotografiens Hus har åpningstider:
Tirsdag–fredag kl. 10-16
Lørdag–søndag kl. 12-16
Mandag stengt

Om fotografen

Magne Geir Bøe, født 1963, er fra Asker men har bodd i Kristiansand siden 1995. Han er utdannet lege og spesialist i nevrologi ved Sørlandet sykehus.

Bøe er selvlært fotograf, har deltatt på ulike workshops med bl.a. Arnfinn Johnsen, Torkil Færø og Tone Elin Solholm, Elisabeth Nordeng Aanes og Morten Krogvold. Hans fokus ligger primært på historiefortelling. Sin første utstilling hadde han på Sørlandet sykehus i Kristiansand i 2016. Boken som hører til dette prosjektet ble lansert i september 2017 i Galleri Oddvar Paulsen i Kristiansand, der også en del av bildene til denne utstillingen ble vist. Utstillingen i Fotografiens Hus er hans første separatutstilling.

magneb-foto.com

Om fotoprosjektet

Med prosjektet vil Bøe vise at det går an å leve et godt liv, tross de åpenbare vanskene og manglende evne til selvstendighet. Svart-hvitt er valgt som et virkemiddel for å understreke at Maria lever et annerledes liv. Alle bilder er gjort med analog teknikk.

Selv om utstillingen fokuserer på annerledeshet, ønsker fotografen også å vise likheter med andres liv. Fotoprosjektet ønsker å skape forståelse og empati for dem med et annet liv enn oss selv, og minne oss om menneskers likeverd.

Arbeidet har pågått fra 2015 til 2017 og har foruten utstillingen resultert i en fotobok. Boken kan kjøpes på utstillingen.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Redaktør for NSFF Magasin og nsff.no, nestleder i NSFF. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig amatør med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Invitasjonen til årets NM i Film er klar, er du? Innleveringsfrist er 1. mai!

Det er nå åpnet for innlevering til den juryerte utstillingen under Fotografiets dager. I år oppfordres de som sender inn bidrag til å fokusere på årets tema *musikkfotografi* – gjerne tolket i videste forstand! Tenk fuglelyder, konsertopplevelser, radiolytting, barnelatter… Det er også mulig å sende inn bidrag med andre tema. Fristen er 4. juni. Les mer hos Preus Museum.

RSS Siste fra NSFF.no

 • Resultat for NM i Foto våren 2018 20. april 2018
  I vårrunden av NM i Foto 2018 vart det levert inn 4478 bilder fordelt over åtte klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Årboka kommer snart – sjekk adressen din! 12. april 2018
  Årbok for 2017 er straks i trykken. Sørg for at adressen du er registrert med hos NSFF er korrekt, så får du også denne flotte fotoboka! Frist 22. april. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • NM i foto vårrunden 2018 ferdig juryert! 9. april 2018
  Resultatene fra juryeringen av NM i foto 2018, vårrunden, er nå kommet og blir publisert fortløpende. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Husk utvelgelse av bilder til NM for klubbar! 18. mars 2018
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid som deltar i NM for klubbar. Frist for utvelgelse er 22. mars. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Husk søknadsfrist for arrangementsstøtte og stipend! 14. mars 2018
  To ganger i året har våre medlemmer og medlemsklubber anledning til å søke om støtte til sine prosjekt og arrangement. Vårrunden har frist 1. april – har du søknaden din klar? Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.

RSS NFFF (nordic.photo)

 • Roald Synnevåg og Halvor Larsen tildelt HonENFFF 21. mars 2018
  På NSFF (Norsk Selskap For Fotografi) sitt landsmøte ble Roald Synnevåg og Halvor Larsen tildelt hederstegnet HonENFFF for fortjenestefullt arbeide over lang tid for amatørfotografiet i Norden.  De fikk overrakt diplom og medalje av Nils-Erik Jerlemar, president i NFFF.  

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Alt klart for Nordic Light 2018 18. april 2018
  Om en uke er det igjen duket for Norges største fotofestival, hvor Kristiansund fylles opp av utstillinger, foredrag og fotografer fra hele verden. De...
 • Portfolio: Terje Abusdal 17. april 2018
  2017 var et godt år for Terje Abusdal. Fotografen fikk både Leica Oskar Barnack Award for sin serie Slash & Burn og fulgte opp...
 • Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018 10. april 2018
  Årets Fotograf er Norges Fotografforbunds årlige konkurranse. I år var det Arne Beck som vant den gjeve tittelen.  Premieutdelingen fant sted på Norges Fotografforbunds...
 • Portfolio: Akseli Valmunen 19. mars 2018
  Akseli Valmunen vant årets «Young Nordic Photographer of the Year». I sommer ble bildeserien  «The Same New Pet» vist på Fotografiska. – Målet mitt...