Øystein Nordås årets fotograf i Lillehammer kameraklubb

Øystein Nordås (t.v.) overrekkes diplom og plate til statuetten av Leslie Begby, leder i LKK.

Øystein Nordås ble på Lillehammer kameraklubb sitt julemøte 3. desember kåret til årets fotograf i nærvær av mer enn 40 av klubbens medlemmer. Kjempestemning og hyggelig samvær med god mat satte en spiss på det hele.

Tiden er her for funklende øyne og blinkende stjerner, slik også i fotomiljøene rundt omkring. Ofte er det ved årsavslutning og julemøter i de mange klubber man avdekker og deler ut heder og ære til de som har gjort seg fortjent til det. Det kan være seg i drift og ledelse av klubben eller annen innsats som bør bli lagt merke til, ikke minst i ved deltakelse i konkurranser. Denne delen av fotointeressen er i ferd med å ta seg opp og mange er de som ved årsslutt får tildelt diplomer, plaketter og ikke minst nåler for hederlig innsats for nasjonale og internasjonale gode plasseringer. Det er vel et signal om at man er på rett vei når en internasjonal jury tildeler en gullmedalje til et av dine innsendte bilder. På lokalt nivå er det mange klubber som kårer året bilde, eller etter andre kriterier hedrer de som har gjort det best i fotokonkurranser gjennom det siste året.

Så også i Lillehammer kameraklubb. Årets fotograf kåres på bakgrunn av resultatene fra Månedens bilde, 2 klubbkonkurranser og etikettkonkurransen. Du må delta i alle konkurransene for å være kvalifisert – riktignok ikke alle MB, men det lønner seg, det viser seg ofte mot årets slutt, da er det tett i toppen, mer enn en gang har resultatet ved MB eller etikettkonkurransen i desember vært avgjørende. Den som blir vinner i etikett får velge en vin og fotografiet pryder denne flaska det kommende år, og blir brukt som premie og til foredragsholdere. Årets fotograf tilkommer selvsagt diplom, gavekort, vin, men ikke minst klubbens statuett som bevis på innsatsen.

2017-regnskapet avslørte uten tvil at Øystein Nordås var en verdig vinner, med en formidabel innsats i lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Gjennom dette året skulle det mye til for å sette mannen på plass.

Vi i LKK ønsker alle likesinnede en riktig god jul.

Bildet: Øystein Nordås (t.v.) overrekkes diplom og plate til statuetten av Leslie Begby, leder i LKK.

Om skribenten

Bjørn S. Riise

Leder av NSFF. Medlem i Lillehammer Kameraklubb. EsNSFF (2014).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Invitasjonen til årets NM i Film er klar, er du? Innleveringsfrist er 1. mai!

Det er nå åpnet for innlevering til den juryerte utstillingen under Fotografiets dager. I år oppfordres de som sender inn bidrag til å fokusere på årets tema *musikkfotografi* – gjerne tolket i videste forstand! Tenk fuglelyder, konsertopplevelser, radiolytting, barnelatter… Det er også mulig å sende inn bidrag med andre tema. Fristen er 4. juni. Les mer hos Preus Museum.

RSS Siste fra NSFF.no

 • Resultat for NM i Foto våren 2018 20. april 2018
  I vårrunden av NM i Foto 2018 vart det levert inn 4478 bilder fordelt over åtte klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Årboka kommer snart – sjekk adressen din! 12. april 2018
  Årbok for 2017 er straks i trykken. Sørg for at adressen du er registrert med hos NSFF er korrekt, så får du også denne flotte fotoboka! Frist 22. april. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • NM i foto vårrunden 2018 ferdig juryert! 9. april 2018
  Resultatene fra juryeringen av NM i foto 2018, vårrunden, er nå kommet og blir publisert fortløpende. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Husk utvelgelse av bilder til NM for klubbar! 18. mars 2018
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid som deltar i NM for klubbar. Frist for utvelgelse er 22. mars. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Husk søknadsfrist for arrangementsstøtte og stipend! 14. mars 2018
  To ganger i året har våre medlemmer og medlemsklubber anledning til å søke om støtte til sine prosjekt og arrangement. Vårrunden har frist 1. april – har du søknaden din klar? Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.

RSS NFFF (nordic.photo)

 • Roald Synnevåg og Halvor Larsen tildelt HonENFFF 21. mars 2018
  På NSFF (Norsk Selskap For Fotografi) sitt landsmøte ble Roald Synnevåg og Halvor Larsen tildelt hederstegnet HonENFFF for fortjenestefullt arbeide over lang tid for amatørfotografiet i Norden.  De fikk overrakt diplom og medalje av Nils-Erik Jerlemar, president i NFFF.  

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Alt klart for Nordic Light 2018 18. april 2018
  Om en uke er det igjen duket for Norges største fotofestival, hvor Kristiansund fylles opp av utstillinger, foredrag og fotografer fra hele verden. De...
 • Portfolio: Terje Abusdal 17. april 2018
  2017 var et godt år for Terje Abusdal. Fotografen fikk både Leica Oskar Barnack Award for sin serie Slash & Burn og fulgte opp...
 • Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018 10. april 2018
  Årets Fotograf er Norges Fotografforbunds årlige konkurranse. I år var det Arne Beck som vant den gjeve tittelen.  Premieutdelingen fant sted på Norges Fotografforbunds...
 • Portfolio: Akseli Valmunen 19. mars 2018
  Akseli Valmunen vant årets «Young Nordic Photographer of the Year». I sommer ble bildeserien  «The Same New Pet» vist på Fotografiska. – Målet mitt...