Våre kursholdere: Kreativ Foto Bergen

Våre kursholdere: Kreativ Foto Bergen

I artikkelserien der vi presenterer kurs- og foredragsholdere tilknyttet NSFF har vi i dag forflyttet oss til byen mellom de syv fjell. Kreativ Foto Bergen er navnet på en svært energisk gruppe fotografer. Selv om de ikke går av veien for å undervise selv, er det først og fremst som dyktige kursarrangører de har gjort seg bemerket.

Kreativ Foto Bergen består av Jim Hansen og Unni Brekke, med stor støtte og hjelp fra deres respektive partnere; Chalee Hansen og Halvor Larsen. Alle fire er medlemmer av Bekkalokket Fotoklubb.

– Målet vårt er å kunne tilby kreativ og faglig kompetanse ved å organisere workshops med internasjonalt kjente og spennende fotografer fra inn- og utland, forteller Unni og Jim. – Vi er opptatt av at workshopene skal være tilgjengelig også for de med en mer begrenset økonomi. Vi jobber derfor helt og holdent non-profit, og legger gjerne workshopene til steder med enkel og rimelig overnatting. Vi ønsker rett og slett å gjøre denne typen kurs mer tilgjengelig for fotointeresserte i i vårt eget lokalmiljø. Prikken over i-en er at vi får vise frem fantastisk mange lokale fotomuligheter, som i noen tilfeller kanskje er oversett.

En fotovenn er både inspirerende og praktisk

Radarparet Hansen og Brekke er kjente navn i foto-Norge, selv om ingen av dem er fotografer av yrke. Jim (45) er maler, mens Unni (59) er uføretrygdet. Begge er født, oppvokst og stadig bosatt i Bergen.

– Vi har begge fotografert veldig mange år, og kan trygt si at foto er en livsstil. Vi elsker det vi holder på med! smiler Unni, som har funnet en varig fotovenn i Jim.

– Vi fotograferer ofte sammen, og det er klart en fordel å kunne ha en med seg som kan fungere som assistent ved behov. En annen ting er at man kan byttelåne objektiver og annet utstyr – det er jo både praktisk og greit.

Nylig inngikk de to leie av en bod sammen, som de deretter uredde gjøv løs på oppussing og istandstilling av. Nå kan de kose seg i egenprodusert studio, som selvsagt går under navnet Boden.

Jim Hansen (foto: Jim Hansen)
Unni Brekke (foto: Jim Hansen)

Jim Hansen har hatt flere kurs om studiobelysning både for Bekkalokket Fotoklubb og andre fotoklubber i området. Unni Brekke er helst kjent for sine Photoshopkurs, som hun har avholdt for Bekkalokket flere ganger samt ved et par tilfeller under SWPP Convention i London.
– I kapasitet av Kreativ Foto Bergen er vi imidlertid primært organisatorer, og støttespillere for våre inviterte fotografer og foredragsholdere, understreker Unni.

Tilbyr dyktige kursholdere som trekker deltagere langveisfra

Begge har de brukt mye tid på makrofotografering, men i hovedsak er det helst fotografering av mennesker de begge fokuserer mest på. For kursene til Kreativ Foto Bergen, derimot, ønsker de ikke å legge noen fast ramme for tema.
– Vi ønsker stor bredde og godt utvalg, forklarer Unni. Det aller viktigste er at deltagerne sitter igjen med en følelse av entusiasme og selvsagt med økt kunnskap.

Listen over kursholdere som har kommet til Bergen på invitasjon fra Kreativ Foto Bergen er imponerende, her finnes for eksempel den erfarne kursholderen John Denton og den dyktige Photoshop-kunstneren Adrian Sommeling. Villige og takknemlig modeller finner de blant annet i det lokale vikingmiljøet.

– Det at flere av våre deltakere kommer igjen og igjen på våre workshoper viser kanskje at vi har fått til noe som fungerer, påpeker Unni. Det viser seg også at workshopene vi har organisert har hatt bredere appell enn kun for lokale deltagere, som jo har vært hovedmålgruppen vår. Vi har påmeldte fra mange kanter av Norge, og faktisk har det også vært deltagere utenlandsfra.

Har tro på workshop og kurs som læringsmetode

– Kurs og workshoper er uten tvil hovedkilden til vår egen kunnskap, fremholder Unni. Vi er stolte over å kunne si at de siste fem årene har vi begge plassert oss blant de 10 beste i klubbkonkurransen «Årets fotograf» i Bekkalokket Fotoklubb. Vi kan ikke se bort fra at kursvirksomheten til Kreativ Foto Bergen har mye med det å gjøre!

Med så mye tanke for hva som kan vekke fotogleden hos andre fotografer er det naturlig å spørre hva de selv lar seg inspirere av og bruker tid på.

– Det varier nok litt. Jim har det siste året hatt anledning til å fotografere i et basseng, og har skapt noen flotte undervannsbilder. Han er også lidenskapelig opptatt av analogt fotografi. Selv har jeg gjerne fokusert mer på kostymer – jeg har laget kjoler, drakter og annet for modellene mine. Jeg streber også etter å få til et bestemt uttrykk eller bilde som jeg har dannet meg i hodet på forhånd. Så er jeg jo veldig fascinert av Photoshop og det å jobbe kreativt med bildet i redigeringsprosessen, avslutter Unni.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Nestleder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

FOR TIPS OG NYHETER I KORTFORM

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NSFF film- og fototreff i Sandnes høsten 2020 10. desember 2019
  Med det planlagte treffet i Sandnes høsten 2020 ønsker NSFF å nå alle dere med filminteresse og alle som er nysgjerrige på å lage historier med varierte bilder i en serie. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Programmet for Norsk Naturfotofestival 2020 er klart 9. desember 2019
  Norsk Naturfotofestival 2020 har programmet klart, og vi minner om at NSFF-medlemmer har tilbud om early-bird-priser på festivalpass. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta på NSFF landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020 8. desember 2019
  NSFF stiller med landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020. Deltakelsen er gratis og hver deltaker kan levere inn fire bilder for vurdering til hvert tema. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Send inn dine bilder for vurdering til Årbok 2019! 3. desember 2019
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2019. Alle registrerte medlemmer i NSFF i 2019 kan delta. Temaet er som vanlig fritt, men bildene må være tatt i løpet av 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 2680 Vågå – til spesialpris for NSFF 2. desember 2019
  Boka "2680 Vågå" forteller 30 års historie om Krogvold Workshop i tekst og bilder. NSFF-medlemmer kan nå bestille boka til redusert pris og fastsatt fraktkostnad. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)