Våre kursholdere: Kreativ Foto Bergen

Våre kursholdere: Kreativ Foto Bergen

I artikkelserien der vi presenterer kurs- og foredragsholdere tilknyttet NSFF har vi i dag forflyttet oss til byen mellom de syv fjell. Kreativ Foto Bergen er navnet på en svært energisk gruppe fotografer. Selv om de ikke går av veien for å undervise selv, er det først og fremst som dyktige kursarrangører de har gjort seg bemerket.

Kreativ Foto Bergen består av Jim Hansen og Unni Brekke, med stor støtte og hjelp fra deres respektive partnere; Chalee Hansen og Halvor Larsen. Alle fire er medlemmer av Bekkalokket Fotoklubb.

– Målet vårt er å kunne tilby kreativ og faglig kompetanse ved å organisere workshops med internasjonalt kjente og spennende fotografer fra inn- og utland, forteller Unni og Jim. – Vi er opptatt av at workshopene skal være tilgjengelig også for de med en mer begrenset økonomi. Vi jobber derfor helt og holdent non-profit, og legger gjerne workshopene til steder med enkel og rimelig overnatting. Vi ønsker rett og slett å gjøre denne typen kurs mer tilgjengelig for fotointeresserte i i vårt eget lokalmiljø. Prikken over i-en er at vi får vise frem fantastisk mange lokale fotomuligheter, som i noen tilfeller kanskje er oversett.

En fotovenn er både inspirerende og praktisk

Radarparet Hansen og Brekke er kjente navn i foto-Norge, selv om ingen av dem er fotografer av yrke. Jim (45) er maler, mens Unni (59) er uføretrygdet. Begge er født, oppvokst og stadig bosatt i Bergen.

– Vi har begge fotografert veldig mange år, og kan trygt si at foto er en livsstil. Vi elsker det vi holder på med! smiler Unni, som har funnet en varig fotovenn i Jim.

– Vi fotograferer ofte sammen, og det er klart en fordel å kunne ha en med seg som kan fungere som assistent ved behov. En annen ting er at man kan byttelåne objektiver og annet utstyr – det er jo både praktisk og greit.

Nylig inngikk de to leie av en bod sammen, som de deretter uredde gjøv løs på oppussing og istandstilling av. Nå kan de kose seg i egenprodusert studio, som selvsagt går under navnet Boden.

Jim Hansen (foto: Jim Hansen)
Unni Brekke (foto: Jim Hansen)

Jim Hansen har hatt flere kurs om studiobelysning både for Bekkalokket Fotoklubb og andre fotoklubber i området. Unni Brekke er helst kjent for sine Photoshopkurs, som hun har avholdt for Bekkalokket flere ganger samt ved et par tilfeller under SWPP Convention i London.
– I kapasitet av Kreativ Foto Bergen er vi imidlertid primært organisatorer, og støttespillere for våre inviterte fotografer og foredragsholdere, understreker Unni.

Tilbyr dyktige kursholdere som trekker deltagere langveisfra

Begge har de brukt mye tid på makrofotografering, men i hovedsak er det helst fotografering av mennesker de begge fokuserer mest på. For kursene til Kreativ Foto Bergen, derimot, ønsker de ikke å legge noen fast ramme for tema.
– Vi ønsker stor bredde og godt utvalg, forklarer Unni. Det aller viktigste er at deltagerne sitter igjen med en følelse av entusiasme og selvsagt med økt kunnskap.

Listen over kursholdere som har kommet til Bergen på invitasjon fra Kreativ Foto Bergen er imponerende, her finnes for eksempel den erfarne kursholderen John Denton og den dyktige Photoshop-kunstneren Adrian Sommeling. Villige og takknemlig modeller finner de blant annet i det lokale vikingmiljøet.

– Det at flere av våre deltakere kommer igjen og igjen på våre workshoper viser kanskje at vi har fått til noe som fungerer, påpeker Unni. Det viser seg også at workshopene vi har organisert har hatt bredere appell enn kun for lokale deltagere, som jo har vært hovedmålgruppen vår. Vi har påmeldte fra mange kanter av Norge, og faktisk har det også vært deltagere utenlandsfra.

Har tro på workshop og kurs som læringsmetode

– Kurs og workshoper er uten tvil hovedkilden til vår egen kunnskap, fremholder Unni. Vi er stolte over å kunne si at de siste fem årene har vi begge plassert oss blant de 10 beste i klubbkonkurransen «Årets fotograf» i Bekkalokket Fotoklubb. Vi kan ikke se bort fra at kursvirksomheten til Kreativ Foto Bergen har mye med det å gjøre!

Med så mye tanke for hva som kan vekke fotogleden hos andre fotografer er det naturlig å spørre hva de selv lar seg inspirere av og bruker tid på.

– Det varier nok litt. Jim har det siste året hatt anledning til å fotografere i et basseng, og har skapt noen flotte undervannsbilder. Han er også lidenskapelig opptatt av analogt fotografi. Selv har jeg gjerne fokusert mer på kostymer – jeg har laget kjoler, drakter og annet for modellene mine. Jeg streber også etter å få til et bestemt uttrykk eller bilde som jeg har dannet meg i hodet på forhånd. Så er jeg jo veldig fascinert av Photoshop og det å jobbe kreativt med bildet i redigeringsprosessen, avslutter Unni.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Konst. leder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS Siste fra NSFF.no

 • Delta på landslaget i 28th FIAP Colour Biennial 7. desember 2018
  NSFF har mottatt invitasjon til 28th FIAP Colour Biennial Spain 2019. Alle NSFF-medlemmer har mulighet til å prøve seg, og deltagelsen er gratis. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Klart for innlevering til NSFF Årbok 2018 2. desember 2018
  Det er åpnet for innlevering til årets Årbok. NSFF Årbok er vår årlige kavalkade av bilder som representerer aktiviteten i medlemsklubbene. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • NSFF i samarbeid med Norsk Naturfotofestival 27. november 2018
  NSFF vil fra og med 2019 være representert på Norsk Naturfotofestival, både med informasjonsstand og utstilling. Våre medlemmer tilbys rabattert festivalpass ved kjøp innen nyttår. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • NSFFs klubbkalender er åpen for alle klubber 15. november 2018
  Benytt NSFFs klubbkalender til å promotere deres arrangement på nsff.no - kanske får dere gjester fra en naboklubb? Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • 3rd Nordic International Digital Circuit 2018 17. oktober 2018
  Nordisk Forbund for Fotografi har gleden av å invitere deg til å delta i 3rd Nordic International Digital Circuit 2018. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.

RSS NFFF (nordic.photo)

 • Results 3rd Nordic Circuit 2. desember 2018
  The results of the 3rd Nordic International digital circuit 2018 is now available for download. Please follow this link

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Dev Dhunsi er årets vinner av Portfolioprisen 5. desember 2018
  Dev Dhunsi er årets vinner av Fotografis portfoliopris 2018. 22-åringen fra Trondheim har i sitt prosjekt Terms and Conditions klart å beskrive vanskelige hendelser...
 • November/desember-utgaven av Fotografi ute nå 5. november 2018
  I årets sjette nummer av Fotografi kan du blant annet møte Weronica Gęsicka som vant fjorårets Foam Talent Award. Vi har også snakket med fotografer, skribenter...
 • Portfolio: Stig Marlon Weston 22. oktober 2018
  Hvordan kan jeg få deg til å se ting slik jeg gjør? Dette er det undeliggende spørsmålet Stig Marlon Weston stiller seg. Han ønsker...
 • Magnus Wennman: Fotografi for livet 28. september 2018
  Fra pressefotograf til historieforteller. Magnus Wennmans mål er at folk skal bry seg. • Av Hans-Olav Forsang Den svenske fotografen Magnus Wennman (38) har...