Vinneren av navnekonkurransen til Kreativ Foto Bergen er kåret

Vinneren av navnekonkurransen til Kreativ Foto Bergen er kåret

NSFF sin samarbeidspartner for fotokurs, Kreativ Foto Bergen, har kåret en vinner i den tidligere omtalte navnekonkurransen foran neste års workshop-uke.

Unni Brekke i Kreativ Foto Bergen kan fortelle at det kom inn hele 87 navneforslag til konkurransen. Etter nøye gjennomgang og «smaking» på de mange forslagene har de nå kåret en vinner, og avgjort at fotokurs-uken på Fana neste sommer vil bære det klingende navnet Fotofest i Vest!

Vinnerforslagene i navnekonkurransen

Vinner: Fotofest i Vest
Foreslått av Ivar Oddvin Gundersen, Lillehammer Kameraklubb

Kommentar: Et enkelt og fengende navn som alle vi alle falt for. Å la det være norsk syns vi også er positivt.
Premie: 1 valgfri workshop på arrangementet + gavekort med en verdi på kr. 1000,- på XXL-forstørrelser + gavekort på Cewe fotobok med en verdi på kr. 500,- fra JapanPhoto.

2.plass: Fotouken
Foreslått av Audun Nygård

Kommentar: Et enkelt og greit navn. Her hadde vi fått inn flere ganske like forslag: Fotouka 2018, Fotouka i 2018, Fotouken og Foto-uken. Valget falt naturlig på det som var rett fram, uten bindestrek og med en-ending som er naturlig for Bergensområdet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 1000,- på XXL-forstørrelser fra JapanPhoto.

3.plass: Bergen Fotofestival 2018
Foreslått av Stig Andvik, Bekkalokket Fotoklubb

Kommentar: Dette var kanskje et av de navneforslag som nesten var forventet ville komme. Her hadde det også kommet inn flere lignende forslag både med og uten årstall og valget falt på forslaget med 2018 i navnet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 500,- på Cewe fotobok fra JapanPhoto.

4.plass: Curiosity – photo inspiration
Foreslått av Esther Matland, Os Fotoklubb og Bekkalokket Fotoklubb

Kommentar: Her var det nok selve logo-ideen som gjorde at valget falt på denne, se bildet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 500,- på Cewe fotobok fra JapanPhoto.

Logoforslag fra Esther Matland

Fotofest i Vest

Så var navnet klart, men hva er det egentlig Kreativ Foto Bergen planlegger?
– Vi har inngått et samarbeid med JapanPhoto og Fana Folkehøgskule for å organisere det største arrangementet noen gang, forteller Unni Brekke. Vi planlegger nå en hel uke med en rekke tema innen fotografering.

Til forskjell fra fotofestivaler som Nordic Light som fokuserer på foredrag og utstillinger, vil dette arrangementet hovedsakelig bestå av workshoper med aktiv deltagelse.
– Noen foredrag og utstillinger vil det selvsagt være, forklarer Unni, men aktiv fotografering er det absolutt viktigste.

– Ved å konsentrere alt ved Fana Folkehøgskule som kan overnatte inntil 100 personer, får man muligheten til å samle deltagere, arrangører og lærere på ett sted. Erfaringsmessig ser vi at dette er med på å knytte sterke vennskapsbånd.

Alle har kanskje ikke mulighet til å delta på alt, derfor åpnes det for at man kan delta kun på enkelte workshoper. Flere av disse vil gå parallelt, men ved å arrangere noen workshoper to ganger i løpet av uken legges det til rette for at man skal kunne delta på akkurat sine favoritter.

Informasjon om arrangementet vil bli publisert i tiden fremover på eget nettsted; www.fotofestivest.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Redaktør for NSFF Magasin og nsff.no, nestleder i NSFF. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig amatør med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Invitasjonen til årets NM i Film er klar, er du? Innleveringsfrist er 1. mai!

Det er nå åpnet for innlevering til den juryerte utstillingen under Fotografiets dager. I år oppfordres de som sender inn bidrag til å fokusere på årets tema *musikkfotografi* – gjerne tolket i videste forstand! Tenk fuglelyder, konsertopplevelser, radiolytting, barnelatter… Det er også mulig å sende inn bidrag med andre tema. Fristen er 4. juni. Les mer hos Preus Museum.

RSS Siste fra NSFF.no

 • Resultat for NM i Foto våren 2018 20. april 2018
  I vårrunden av NM i Foto 2018 vart det levert inn 4478 bilder fordelt over åtte klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Årboka kommer snart – sjekk adressen din! 12. april 2018
  Årbok for 2017 er straks i trykken. Sørg for at adressen du er registrert med hos NSFF er korrekt, så får du også denne flotte fotoboka! Frist 22. april. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • NM i foto vårrunden 2018 ferdig juryert! 9. april 2018
  Resultatene fra juryeringen av NM i foto 2018, vårrunden, er nå kommet og blir publisert fortløpende. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Husk utvelgelse av bilder til NM for klubbar! 18. mars 2018
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid som deltar i NM for klubbar. Frist for utvelgelse er 22. mars. Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.
 • Husk søknadsfrist for arrangementsstøtte og stipend! 14. mars 2018
  To ganger i året har våre medlemmer og medlemsklubber anledning til å søke om støtte til sine prosjekt og arrangement. Vårrunden har frist 1. april – har du søknaden din klar? Besøk Norsk Selskap for Fotografi for mer informasjon fra NSFF.

RSS NFFF (nordic.photo)

 • Roald Synnevåg og Halvor Larsen tildelt HonENFFF 21. mars 2018
  På NSFF (Norsk Selskap For Fotografi) sitt landsmøte ble Roald Synnevåg og Halvor Larsen tildelt hederstegnet HonENFFF for fortjenestefullt arbeide over lang tid for amatørfotografiet i Norden.  De fikk overrakt diplom og medalje av Nils-Erik Jerlemar, president i NFFF.  

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Alt klart for Nordic Light 2018 18. april 2018
  Om en uke er det igjen duket for Norges største fotofestival, hvor Kristiansund fylles opp av utstillinger, foredrag og fotografer fra hele verden. De...
 • Portfolio: Terje Abusdal 17. april 2018
  2017 var et godt år for Terje Abusdal. Fotografen fikk både Leica Oskar Barnack Award for sin serie Slash & Burn og fulgte opp...
 • Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018 10. april 2018
  Årets Fotograf er Norges Fotografforbunds årlige konkurranse. I år var det Arne Beck som vant den gjeve tittelen.  Premieutdelingen fant sted på Norges Fotografforbunds...
 • Portfolio: Akseli Valmunen 19. mars 2018
  Akseli Valmunen vant årets «Young Nordic Photographer of the Year». I sommer ble bildeserien  «The Same New Pet» vist på Fotografiska. – Målet mitt...