Våre kursholdere: Bjørn Joachimsen

Våre kursholdere: Bjørn Joachimsen

I artikkelserien der vi presenterer våre dyktige kursholdere (se hele listen her) er vi kommet til Bjørn Joachimsen. Han er det nyeste navnet på kursholderlista, men slett ingen nykommer innen fotografi eller kompetanseformidling! I skrivende stund er han ikke tilknyttet noen klubb, men han har tidligere vært medlem i Tromsø Fotoklubb, Tønsberg Kamera Klubb og Oseberg Photo Society.

Bjørn Joachimsen plukket første gang opp et kamera i 1981, og er siden blitt fotograf på heltid – som for flere av våre kursholdere handler det om foto nærmest døgnet rundt. 50-åringen kommer fra Helgeland og har bodd i Nord-Norge nesten hele livet, men er nå bosatt på Nøtterøy.

Drives av en iver over å lære og oppdage

– Fotografi var utrolig spennende å oppdage tidlig i tenårene, forteller han.
– Jeg har innsett at jo mer jeg lærer, jo mer ser jeg at det gjenstår å lære. Jeg trives veldig godt ute i naturen med kameraet, og forsøker alltid å være på skattejakt. Med det mener jeg å utforske det mange ellers går forbi.

Bjørn Joachimsen

Bjørn jobber med mange ulike uttrykksformer og sjangere, men søker alltid å skape bilder som vekker engasjement hos betrakteren. – Jeg ønsker å lage bilder som «drar» folk inn i en opplevelse eller situasjon og skaper en opplevelse av tilstedeværelse.
Bildene viser han frem som del av undervisningen på kurs, samt på nettside og sosiale medier.

Inspirasjon finner Joachimsen hos fotografer som John Sexton og Michael Kenna.
– De er noen mestere i sort/hvitt, og står begge for en enkel og tydelig stil, begrunner han.

Deler gjerne natur- og fotoopplevelser med andre

– Naturopplevelser og reiser inspirerer meg. Selv om jeg ofte fotograferer alene, trives jeg veldig godt med fotografering sammen med andre fotografer – enten de har det som yrke eller hobby. En tur med Bård Løken i Láhko nasjonalpark i Salten hadde vært bra! Jeg drømmer også om å dra til USAs canyons og fjellrike nasjonalparker.

Et utvalg av Joachimsens bilder

Klikk på bildene nedenfor for å se i stort format:

Egen fotobakgrunn

– Jeg har deltatt på en rekke kurs og workshops, og har arbeidet som profesjonell fotograf siden 1997. Jeg har fotokurs som det mest sentrale i min virksomhet som fotograf i dag. Det er utrolig inspirerende å reise rundt i hele landet og lære bort det jeg kan innen fotografi til deltakerne.

Ambisjoner for kursene

– Først og fremst håper jeg at deltakerne sitter igjen med inspirasjon og fotoglede. Deretter en del kunnskaper som er nyttig å ha med seg, både når det gjelder de kunstneriske og tekniske sidene ved fotografering. Jeg er opptatt av at kunnskapene man tilegner seg skal være konkrete og «matnyttige».

I etterkant av kurs kan deltakerne når som helst kontakte Bjørn for oppfølging. Han har også satt opp en lukket Facebook-gruppe der de kan søke råd.

Joachimsen samarbeider ofte med andre fotografer, og har holdt kurs sammen med blant andre David Beckstead, Bjørn Opsahl, Jens Haugen, Bård Løken, Lars Andreas Dybvik, Magnus Reneflot, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Han utvikler stadig nye og spennende kurskonsepter og kurssteder, både for begynnere og viderekomne innen fotografi.

Kurskatalog

Bjørn sine kurs spenner over et bredt felt og omfatter blant annet:

 • portrettfoto
 • action
 • landskap
 • Lightroom
 • Photoshop
 • sort/hvitt-foto med både digital og analog teknikk

Om skribenten

Birgit Fostervold

Nestleder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

FOR TIPS OG NYHETER I KORTFORM

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NSFF film- og fototreff i Sandnes høsten 2020 10. desember 2019
  Med det planlagte treffet i Sandnes høsten 2020 ønsker NSFF å nå alle dere med filminteresse og alle som er nysgjerrige på å lage historier med varierte bilder i en serie. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Programmet for Norsk Naturfotofestival 2020 er klart 9. desember 2019
  Norsk Naturfotofestival 2020 har programmet klart, og vi minner om at NSFF-medlemmer har tilbud om early-bird-priser på festivalpass. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta på NSFF landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020 8. desember 2019
  NSFF stiller med landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020. Deltakelsen er gratis og hver deltaker kan levere inn fire bilder for vurdering til hvert tema. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Send inn dine bilder for vurdering til Årbok 2019! 3. desember 2019
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2019. Alle registrerte medlemmer i NSFF i 2019 kan delta. Temaet er som vanlig fritt, men bildene må være tatt i løpet av 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 2680 Vågå – til spesialpris for NSFF 2. desember 2019
  Boka "2680 Vågå" forteller 30 års historie om Krogvold Workshop i tekst og bilder. NSFF-medlemmer kan nå bestille boka til redusert pris og fastsatt fraktkostnad. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)