Visuelt Bedrag i Lillesand hele sommeren

Visuelt Bedrag i Lillesand (faksimile)

Lillesand by- og sjøfartsmuseums sommerutstilling 2017 heter «LILLESAND i bilder – før, nå og på tvers». Spredningen er stor, både i tid og rom. Her er Hans Gudes maleri av skipsbygging ved Lillesand fra 1859, og her er fotografier spredd over de siste hundre år og vel så det. «På tvers» er i stor grad dekket av bilder fra samtlige fire(!) medlemmer i Fotofellesskapet Visuelt Bedrag, nystartet i fjor høst og ganske så aktivt NSFF-medlem allerede.

Det henger Visuelt Bedrag-bilder på aluminiumsplater rundt om i Lillesands gater, papirbilder i museets hovedbygning og bakgård, og bortimot hundre bilder av de fire fotografene vises i hele sommer på monitor i museets andre etasje. I tillegg er ti Visuelt Bedrag-bilder utgitt som en egen serie med kunstkort som selges i museumsbutikken.

Som om ikke det var nok, er det montert en serie egenproduserte pinhole-kameraer i havneområdet. Eksponeringen startet 1. april i år, og kameraene skal åpnes henholdsvis ved utstillingsavslutningen i august, og etter seks og tolv måneder. Pinhole er «risikosport», men om ikke uflaksen er total, bør det kunne bli interessante langtidseksponeringer av innseilingen til Lillesand i løpet av det kommende året.

Utstillingene ble offisielt åpnet lørdag 17. juni, og er åpne alle dager, unntatt mandag, fra klokken 12 til 16, helt frem til 13. august. Aluminiumsbildene som henger gatelangs er selvfølgelig «døgnåpne».

De fire «visualbedragerne» hadde satt stor pris på om andre NSFF-medlemmer hadde tatt seg tid til å kikke innom i løpet av sommeren! Det er jo så mange som besøker Sørlandet på denne årstiden.

Galleriet nedenfor viser ett bilde fra hver av fotografene, klikk for å se større:

Om skribenten

Frode Eldegard Mindrebø

Medlem av Fotofellesskapet Visuelt Bedrag.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

FOR TIPS OG NYHETER I KORTFORM

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Ny kursholder på ressurslista – Blueberry Photography 16. september 2019
  NSFF tilbyr våre medlemmer og medlemsklubber rabatter hos en rekke dyktige kursholdere. Fra september 2019 er også Blueberry Photography på denne lista, og her er invitasjon til første workshop i deres regi. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • If kollektive forsikring – en oppsummering etter første år 16. september 2019
  NSFF sin kollektive forsikring på kamerautstyr har nå vart ett år. 211 av våre medlemmer har benyttet seg av avtalen så langt, og vi er nå i ferd med å sende ut nye fakturaer til de første medlemmene som tegnet forsikringen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Rabattert deltagelse på workshop «Folk og portretter» 11. august 2019
  NSFF kan tilby rabattert plass på Erik Nordbys workshop "Folk og portretter". Dette er et 12-ukers kurs med personlig oppfølging online og to kurstreff. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i Foto høsten 2019 29. juli 2019
  Velkommen til NM i Foto 2019, del to, høstrunden. Innleveringsfrist for denne runden er 15. september. Bundet tema har tittelen "Fremskritt?". Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultatene fra 28th FIAP Colour Biennial er klare! 9. juli 2019
  Resultatene fra 28th FIAP Colour Biennial er klare! I printklassen gikk Spania av med seieren, mens Russland tok førsteplassen i den digitale klassen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)