Janne Myhre Claassen nyvalgt leder av Oslo Kamera Klubb

På årsmøtet i Oslo Kamera Klubb 27. februar ble oslojenta Janne Myhre Claassen valgt med akklamasjon som klubbens nye leder de neste to årene, og «kronet» med en spesialdesignet OKK-caps. Et meget populært valg; det er faktisk den andre kvinnelige lederen i klubbens historie siden 1921, sies det – altså ikke et øyeblikk for tidlig!

Vi kjenner Janne som en åpen, utadvendt og resolutt dame med bein i nesa, noe hun blant annet demonstrerte da hun påtok seg ansvaret for den daglige styringen av NSFFs og OKKs store arrangement FOTOSLO i mai 2016. Her imponerte hun oss alle med sitt humør, ryddighet, organisasjons- og improvisasjonstalent og overblikk. Ikke rart OKK fikk mange godord for gjennomføringen av dette arrangementet!

Med sin bakgrunn fra ledelse og service, hotell- og reiseliv i både inn- og utland – og med mange års daglig praksis som assistentlærer for barn og unge – burde hun være ekstra godt rustet til jobben med å holde styr på OKK-flokken. Og å drive klubben fremover i det gode sporet den nå er i.

Janne Myhre Claassen (foto: Tore Borg Larsen)

Janne jobber best i team, sier hun – men er god til å ta beslutninger alene der det trengs – og er opptatt av åpenhet og informasjon i alle ledd. Dette lover godt for lederfunksjonen sammen med nyvalgte og «gamle» styremedlemmer, komiteer og grupper.

Etter cirka 1,5 år som OKK-medlem, og med fotointeresse helt fra tenårene, har hun også markert seg som en dyktig og engasjert fotograf på mange plan, nå sist med godt besøkt separatutstilling i Galleri Albin Upp i Oslo.

Jannes visjon for klubben kan enkelt formuleres slik: Oslo Kamera Klubb skal (fremdeles) være Norges beste klubb å være medlem av! Selvfølgelig innen fotografi, men også når det gjelder læring og fotososialt miljø. OKK skal være en inkluderende og aktiv klubb – med fokus på kunnskapsdeling og utforskning av nye kilder for daglig inspirasjon og fotoglede.

Bildet av Janne Myhre Claassen er tatt av Tore Borg Larsen.

Oslo Kamera Klubb logo

Oslo Kamera Klubb (OKK)

Oslo Kamera Klubb (OKK) er landets største fotoklubb og en av de eldste, med en historie som går helt tilbake til 1921. Klubben er delt inn i to grupper: Fotogruppen og Film- og videogruppen. Fotogruppen har ukentlige møter, og videogruppen møtes hver fjortende dag. Medlemsskapet er ikke knyttet til én bestemt gruppe; som medlem av klubben kan du delta på alle møter og aktiviteter.

OKK er en aktiv og allsidig klubb. Både nybegynnere og erfarne fotografer vil finne et miljø som gir inspirasjon, kunnskap og muligheter til utvikling. Du får tilgang til konkurranser og utstillinger, og får konstruktiv tilbakemelding på dine arbeider. De viktigste elementene i tilbudet vårt er medlemsmøter og kursvirksomhet.

Om skribenten

Tore Borg Larsen

Nyhetsansvarlig Oslo Kamera Klubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Har dere sendt inn årsrapport for 2019? 19. februar 2020
  Vi er nå godt inne i et nytt år og NSFF oppfordrer alle medlemsklubber til å sende inn sine årsrapporter for 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i Film 2020 18. februar 2020
  Nm i Film er åpen for alle filmamatører i Norge - både medlemmer i NSFF, Filmskoler, fritidsfilmende profesjonelle og amatører, som ikke med i noen organisasjon Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto våren 2020 10. februar 2020
  Velkommen til NM i foto 2020 del én, vårrunden. NM i foto arrangeres over to runder – våren og høsten 2020. Første runde har innlevering 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til Film- og Fototreff Sandnes 2020 6. februar 2020
  I Sandnes arrangerer NSFF Filmutvalg Film- og Fototreff, med hovedvekt på filming for fotografer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Reglane for NM i foto er revidert 27. januar 2020
  Reglane for NM i foto er revidert. Dette er gjort med bakgrunn i tilbakemeldingar og justering i samband med nytt system for innlevering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater