Tynset Videoklubb + Vingelen fotoklubb = sant

Tynset Videoklubb + Vingelen fotoklubb = sant

Fra nyttår 2017 er Tynset Videoklubb en del av Vingelen fotoklubb.

De siste årene har det vært en stagnering av medlemstallet i videoklubben, og interessen for klubbens aktiviteter har vært liten blant medlemmene. Flere av videoklubbens medlemmer har i flere år også vært medlemmer i Vingelen fotoklubb, som er en aktiv klubb. I stedet for å drifte to klubber har vi funnet det fornuftig å samle all aktivitet i én fungerende klubb. Forhåpentligvis vil dette bli til nytte for både foto- og videointeresserte medlemmer. Så får vi heller se hva slags aktiviteter fotoklubbens medlemmer etterspør.

Videoklubbens eiendeler er tatt med inn i fotoklubben. Det kan også bli aktuelt å samordne vedtektene til de to klubbene, noe styret vurderer fortløpende.

Saken illustreres med ferske bilder tatt av fotoklubbens medlemmer under Femundløpet 2017, klikk for å se bildene større. Bildet i toppen viser skianlegget i Tolga, fotograf er Knut M. Selmer.

Logo Vingelen fotoklubb

Vingelen fotoklubb

Vingelen fotoklubb ble stiftet i 1978, opprinnelig som ei undergruppe av UL Nybrot. Bygdefolket fikk raskt øynene opp for hvilken ressurs fotoklubbens medlemmer var, og fotooppdragene strømmet inn. Medlemsmøtene varte så lenge at de måtte legges til fredagskveldene, slik at de fleste hadde fri dagen etter, og det hente at medlemmene ble sendt hjem for å hente flere bilder så sent som ved midnattstid! Det skulle si litt om det store engasjementet som var i klubben den gangen.

Utover på 1990-tallet sank medlemsantallet, og de siste årene har klubben hatt rundt 15 medlemmer. Aktiviteten har likevel vært stor, i perioder meget stor. Møtene foregår på Bunåva, og bildene vises i god kvalitet på TV-skjermen som er montert der. Vi satser på å arrangere månedlige møter i vinterhalvåret, samt få til noen fototurer i løpet av våren/sommeren/høsten.

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Reglane for NM i foto er revidert 27. januar 2020
  Reglane for NM i foto er revidert. Dette er gjort med bakgrunn i tilbakemeldingar og justering i samband med nytt system for innlevering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjonen til vårrunden av NM i foto forsinka, FIAP-innlevering åpnet 17. januar 2020
  Invitasjonen til vårrunden 2020 av NM i foto blir noko forsinka. Fristen blir den same som før, 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Ny medlemsdatabase for NSFF er nå publisert 1. januar 2020
  Informasjon fra sekretariatet om ny medlemsdatabase for NSFF. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Varsel om Landsmøte 2020 1. januar 2020
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Utdelte NSFF-hederstegn 2019, inkludert et nytt æresmedlem 21. desember 2019
  Hvert år mottar dyktige NSFF-medlemmer hederstegn for kunstnerisk såvel som administrativ innsats. Her er en oppsummering av årets tildelinger.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater