Fokus fotoklubb med vandrende jubileumsutstilling

Fokus fotoklubb i Songdalen fyller 15 år i 2016 – da var det på sin plass med utstilling, utendørs sådan.

Idéen kom fra Bjørn Ole Nyborg, som startet klubben i 2001. Hvorfor ikke få bildene ut, når det viser seg å være en utfordring å få folk til å komme inn på utstillinger?

– Alle klubbens 50 medlemmer ble invitert til å delta med et bilde hver, og 24 ble med, forteller Nyborg, som har fått mange gode tilbakemeldinger på den originale utstillingsformen.

Utstillingen, slik den stod på Bjørnsontunet ved Søgne Gamle Prestegård. (Foto: Stein Tore Fredriksen)

Bildene har en størrelse på 60 x 30 cm, og er montert på aluminiumsplater. De er så ”plantet” i bakken ved hjelp av jordspyd, slik vi vanligvis ser informasjonstavler. De tåler å stå ute i vær og vind, forteller Nyborg.

I sommer sto bildene på Bjørnsontunet på Søgne Gamle Prestegård, før de ble flyttet til Songdalen. Nå står fotokunsten i parken ved Songdalen sykehjem, i Nodeland sentrum.

– Vi har nådd ut til folk som aldri går på utstillinger og fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Det er tydelig at folk setter pris på dette, sier en fornøyd Bjørn Ole Nyborg, som håper at dette kan være en inspirasjon for andre fotoklubber.

Han forteller også at Fokus fotoklubb skal gi ut bok i jubileumsåret. Den vil vise et bredt utvalg av medlemmenes bilder.

Omtale av utstillingen i Søgne og Songdalen Budstikke.

Bildene "plantes" i parken, i sentrum av Nodeland i Songdalen kommune. Dagfinn Vemmelvik i sving. (Foto: Klara Turid Fidje Frettun)

Fokus fotoklubb

Klubben ble stiftet august 2001 med formål å fremme interessen for fotografering som uttrykksmåte og kunstform. Vi legger stor vekt på inspirasjon og kunnskap. Siden starten har vi vokst til rundt 50 medlemmer fordelt i alder fra ungdom til pensjonister, og nivået spenner fra nybegynnere til erfarne fotografer med heder fra internasjonale konkurranser. Det er ingen krav til utstyr, det viktigste er interessen for fotografering. Vi har medlemmer fra Mandal i vest til Kristiansand i øst.

Vi møtes hver 14. dag, i vårt lokale i Birkenesvegen 62 på Brennåsen dersom ikke annet er angitt. På møtene våre har vi sosialt samvær, viser bilder og har bildekritikk. Vi har faglig innhold der vi lærer litt om fotografering eller andre nyttige ting. Av og til inviterer vi personer utenfra til å vise bilder og holde foredrag. Vi avholder workshops med tema som er for store til å gjennomføre på vanlige klubbkvelder.

Tiden mellom møtene brukes til å praktisere fotografering, som for eksempel portrett, nattfotografering, natur, og mye mer.

Fokus fotoklubb

Om skribenten

Anne Gunn Pedersen

Frilansjournalist og medlem av Fokus Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Har dere sendt inn årsrapport for 2019? 19. februar 2020
  Vi er nå godt inne i et nytt år og NSFF oppfordrer alle medlemsklubber til å sende inn sine årsrapporter for 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i Film 2020 18. februar 2020
  Nm i Film er åpen for alle filmamatører i Norge - både medlemmer i NSFF, Filmskoler, fritidsfilmende profesjonelle og amatører, som ikke med i noen organisasjon Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto våren 2020 10. februar 2020
  Velkommen til NM i foto 2020 del én, vårrunden. NM i foto arrangeres over to runder – våren og høsten 2020. Første runde har innlevering 15. mars. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til Film- og Fototreff Sandnes 2020 6. februar 2020
  I Sandnes arrangerer NSFF Filmutvalg Film- og Fototreff, med hovedvekt på filming for fotografer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Reglane for NM i foto er revidert 27. januar 2020
  Reglane for NM i foto er revidert. Dette er gjort med bakgrunn i tilbakemeldingar og justering i samband med nytt system for innlevering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater