NM I FILM 2016

Klassen for klubbfilm skal tilpasses en ny tid. Et nytt konsept for klubbfilm vil se dagens lys til neste sommer. I mens lever eventyrlige muligheter for å lage gruppefilm i film- og fotoklubbene. Filmskapere i NSFF har nå gledet våre medlemmer med NM-filmer tredje året på rad, og filmutvalget ser frem til en ny sesong med filmprosjekter frem mot NM i film i Oslo i mai 2016.

NM i film: Gruppefilm

På samme måte som i fjor oppfordrer vi spesielt fotoklubbene til å delta. Vi oppfordrer også mindre klubber å slå seg sammen med andre, og lager film i fellesskap. Filmprosjekter tar erfaringsmessig lang tid, så det er på høy tid å komme i gang dersom målet er å delta i NM 2016 !

Når det gjelder kubbfilmkonkurransen så har denne hatt en viss nedadgående interesse, og filmutvalget arbeider med et nytt konsept for denne klassen. For NM 2016 vil klassen utgå, men det er likevel ingen grunn til å kjede seg, men fritt starte filmprosjekter internt i klubbene, for å delta med filmer produsert i felleskap (grupper). Det nye konseptet vil tidligst foreligge sommeren 2016 mht gjennomføring mot 2017.

Hvis du ikke har mulighet til samarbeid, vil minuttfilmklassen passe bedre for deg. Her deltar mange med arbeider de har gjort helt på egenhånd, og eksempler viser at det ikke nødvendigvis er de mest krevende produksjoner som går av med seieren. I fjor vant en timelapse minuttfilmklassen. Filmopplæring gjennom praktisk arbeid med filmer er den mest effektive opplæring.

Digitale fortellinger er en annen sjanger som passer godt for stillfotografer, og vi vil også i år oppfordre fotografene til å prøve seg på dette. I fjor var vinneren av klassen hverdagsfilm en digital fortelling (også kalt digital historiefortelling, og på engelsk digital storytelling).

En digital fortelling er gjerne:

 • En film bestående av stillbilder (kan også inneholde en kombinasjon av foto/film).
 • Gjerne 2-3 minutter lang.
 • Kan ha en fortellerstemme som utfyller bildene muntlig (typisk kort og ikke mer enn 300 ord).
 • Kan også støttes av tegninger, lydeffekter, musikk etc.

Dersom du er interessert i utfyllende informasjon og eksempler, har vi nederst listet opp en del lenker til nettsider om emnet.

Egenproduserte reklamefilmer og musikkvideo kan også delta i fiksjonsklassen. I tillegg er opptak fra sport, dans og andre typer kulturforestillinger også tillatt (uklipte forestillinger blir dog ofte refusert av filmjuryer).

Innleveringsfristen for NM i Film 2016 er 15. april 2016. Påmeldingsskjema med veiledning og konkurranseregler vil av NSFF Filmutvalget bli lagt ut senere på våren. Deltakelse i NM i Film koster kun kr 100,- uansett hvor mange bidrag man leverer.

Lykke til med filmarbeidet i gruppe eller individuelt!
NSFF Filmutvalget

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

FOR TIPS OG NYHETER I KORTFORM

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NSFF film- og fototreff i Sandnes høsten 2020 10. desember 2019
  Med det planlagte treffet i Sandnes høsten 2020 ønsker NSFF å nå alle dere med filminteresse og alle som er nysgjerrige på å lage historier med varierte bilder i en serie. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Programmet for Norsk Naturfotofestival 2020 er klart 9. desember 2019
  Norsk Naturfotofestival 2020 har programmet klart, og vi minner om at NSFF-medlemmer har tilbud om early-bird-priser på festivalpass. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta på NSFF landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020 8. desember 2019
  NSFF stiller med landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020. Deltakelsen er gratis og hver deltaker kan levere inn fire bilder for vurdering til hvert tema. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Send inn dine bilder for vurdering til Årbok 2019! 3. desember 2019
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2019. Alle registrerte medlemmer i NSFF i 2019 kan delta. Temaet er som vanlig fritt, men bildene må være tatt i løpet av 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 2680 Vågå – til spesialpris for NSFF 2. desember 2019
  Boka "2680 Vågå" forteller 30 års historie om Krogvold Workshop i tekst og bilder. NSFF-medlemmer kan nå bestille boka til redusert pris og fastsatt fraktkostnad. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)