Nordiske fotografer: Lotte Christina Andersen (DK)

Nordiske fotografer: Lotte Christina Andersen (DK)

Jeg heter Lotte Christina Andersen, og er en glad amatørfotograf fra Esbjerg. Mine foretrukne motiver finner jeg i naturen og hva den har å tilby av mønstre, strukturer, farver og kombinasjoner av disse. Det kan være blader, insekter, blomsterknopper eller kanskje barken på et tre. Alt er potensielle motiver for meg og min gode venn, kameraet.

Starten på noe uvurderlig

Min interesse for fotografering startet helt tilbake i tenårene (jeg er nå 45 somre). Jeg tok pådaværende tidspunkt et kveldskurs i fotografering på Esbjergs ungdomsskole og jeg var fascinert av de mulighetene fotograferingen gav meg for å kunne uttrykke meg kreativt. Perioden varte dog kun 1 års tid, innen andre interesser tok over!

Såda jeg fikk mitt første digitalkamera (Nikon D80) 20 år senere, opplevede jeg følelsen av å ha gjenfunnet noe dyrebart. For meg er fotograferingen dyrebar påden måten at jeg kobler av når jeg er i naturen.

Jeg opplever naturen intenst når jeg beveger meg rundt med kameraet mitt (nåværende kamera er et Nikon D300S) og lyder, lukter og synsinntrykk får meg til å glemme tid og sted. Og ikke for å forakte den fantastiske følelsen når et bilde bare sitter rett i boksen, det er den mest fantastiske følelse!

At jeg beskriver meg selv som naturfotograf, betyr ikke for meg at alle mine bilder er naturen som den ses med det blotte øye. Jeg vil nemlig dele opp mine to interesseområder i ”Makro”og ”Eksperimentell”.

Makrofotografering

Jeg fascineres av å kunne utforske naturen helt tett på. Jeg utforsker naturens mønstre, dens fantastiske måte åskape ensartede, strukturerede mønstre på, som ikke umiddelbart kan ses med det blotte øye, men som åpenbares når jeg anvender mitt Nikon 105 mm makroobjektiv. Jeg anvender aldri stativ til mine makrobilder – de er alltid håndholdte, da det gir meg mye større frihet til å komponere og utnytte lyset.

Eksperimentell

Jeg jobber i perioder med å anvende fotografiet som et kreativt medium til å fange bestemte stemninger og følelser. F.eks. bildet Summer, som jeg har satt sammen av forskjellige bilder med det formål å kunne beskrive den varme og dype følelsen som en deilig sommerdag gir meg, og som henfører meg til min barndoms naive og sorgfrie lek. Eller bildet Autum, som er min måte å beskrive livets høst på, hvor ting forfaller, men fortsatt er en periode hvor livet kan være utrolig vakkert og intenst.

Inspirasjon

Hvis jeg skal fremheve en fotograf som har inspirert meg gjennom mine år med kameraet som min beste venn, så vil jeg fremheve Karl Blossfeldt. Blossfeldt viste tilbake i 1928 en samling av bilder fra naturen som han kalte ”Urformen som kunst”–Kunstens arketyper/-former. Hans sort-hvite bilder er mer enn bare et studie av planters mønstre, det er en poetisk fortelling om den symbiotiske tilstand mellom naturen og kunsten. Om uendeligheten av former i planteverdenen.

Lotte Christina Andersen

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oppslagstavla

FOR TIPS OG NYHETER I KORTFORM

Tips oss om stort og smått fra ditt distrikt! magasinet@nsff.no

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NSFF film- og fototreff i Sandnes høsten 2020 10. desember 2019
  Med det planlagte treffet i Sandnes høsten 2020 ønsker NSFF å nå alle dere med filminteresse og alle som er nysgjerrige på å lage historier med varierte bilder i en serie. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Programmet for Norsk Naturfotofestival 2020 er klart 9. desember 2019
  Norsk Naturfotofestival 2020 har programmet klart, og vi minner om at NSFF-medlemmer har tilbud om early-bird-priser på festivalpass. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta på NSFF landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020 8. desember 2019
  NSFF stiller med landslag i 20th FIAP Nature Biennial 2020. Deltakelsen er gratis og hver deltaker kan levere inn fire bilder for vurdering til hvert tema. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Send inn dine bilder for vurdering til Årbok 2019! 3. desember 2019
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2019. Alle registrerte medlemmer i NSFF i 2019 kan delta. Temaet er som vanlig fritt, men bildene må være tatt i løpet av 2019. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 2680 Vågå – til spesialpris for NSFF 2. desember 2019
  Boka "2680 Vågå" forteller 30 års historie om Krogvold Workshop i tekst og bilder. NSFF-medlemmer kan nå bestille boka til redusert pris og fastsatt fraktkostnad. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 4th Nordic Circuit 12. august 2019
  Welcome to the 4th nordic Circuit. Please read the conditions/invitation Please submit your entries . . . . Please take a look at this video for instruction on how to submit your entries.
 • Fotoklubben Fokusera Flen 21. juni 2019
  I Oktober 2018 mottog vår klubb (Fotoklubben Fokusera Flen) ett arbetsstipendium från NFFF (Nordiska Förbundet för Fotografi). Den 18:e oktober gick startskottet för vår första utställning. Flens Bibliotek skulle under hösten inviga sitt nya ”Gallerirum”, och vår klubb var första utställare. Bidraget gjorde att kunde vi köpa BÅDE ramar och passepartouter, samt låta printa bilderna […]
 • Nordiske mestere 2019 20. april 2019
  Gratulerer til Marc Sabat, Finland Nordisk mester i klasse farger! Gratulerer til Bjarne Hyldgaard, Danmark! Nordisk mester i klasse monokrom! Alle resultater

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)