I forbindelse med Nikon sin lansering av D850 og den skotske fotografen David Yarrow sin første utstilling i Norge, inviterer Nikon, Fineart og David Yarrow til en eksklusiv presentasjon før utstillingen åpner noen dager senere. Utstillingen inneholder over 70 verk, og inkluderer en helt ny serie spesielt laget for Fineart. David vil også fortelle om sine erfaringer med Nikon sitt helt nye D850. I år har David markert seg som en av verdens bestselgende kunstfotografer med rekordhøye salgstall i de store galleriene og auksjonshusene. Utstillingen ”The Untouchables” er David Yarrow sin største utstilling noensinne.

Det hele vil foregå tirsdag 19. september på Fineart fra klokken 10.00 til ca. 13.00. Det vil serveres enkel mat og drikke.

Agenda

10.00 – 10.10: Velkommen
10.10 – 10.30: Kort presentasjon av Nikon D850
10.30 – 11.30: Presentasjon av David Yarrow. The Untouchbles og Nikon D850
11.30 – 12.00: Lunsj
12.00 – 13.00: Se utstillingen/eventuelle intervjuer

Påmelding så raskt som mulig til petter@ginfo.no

Les om utstillingen, som åpner 21. september, på Finearts nettsted.

Om David Yarrow

David Yarrow reiser verden rundt til noen av klodens mest isolerte steder og tar unike bilder av ville dyr, urfolk, landskap og bortgjemte samfunn.

Yarrows bilder viser ofte ville dyr, men han er ikke interessert i å fremstille sine subjekter som rå og fryktløse. Det er heller en følelse av nærhet, intimitet og noe nærmest menneskelig han får frem i sitt møte med grizzlybjørner, løver, elefanter og isbjørner.

I sine bilder av urfolk og bortgjemte samfunn er han opptatt av å vise menneskers verdighet og stolthet i stedet for å vise nok et stereotypisk bilde av den tredje verden.

Yarrows fremste intensjon er å komme helt nær dem han fotograferer, både mennesker og dyr. Han siterer en av sine favorittfotografer, Robert Capa: «If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.» Det medfører at Yarrow ofte befinner seg farlig nær det han fotograferer. Ikke sjelden får han kameraet dyttet ut av hendene av en isbjørn, eller ville dyr spaserer rett over gjemmestedet hans.

Filantropen David Yarrow er opptatt av å beskytte de ville dyrene og å støtte menneskene han fotograferer, og 10 % av all inntekt fra bildene hans går til fondet African Conservation Charity Tusk Trust. Fondets formål er å bidra til bevaring av det afrikanske villdyrlivet og å bedre levevilkårene for befolkningen som bor i bortgjemte samfunn nær villdyrområdene.

David er representert i over 40 gallerier rundt om i verden, og han har gitt ut en rekke kunstbøker.