Øystein Nordås årets fotograf i Lillehammer kameraklubb

Øystein Nordås (t.v.) overrekkes diplom og plate til statuetten av Leslie Begby, leder i LKK.

Øystein Nordås ble på Lillehammer kameraklubb sitt julemøte 3. desember kåret til årets fotograf i nærvær av mer enn 40 av klubbens medlemmer. Kjempestemning og hyggelig samvær med god mat satte en spiss på det hele.

Tiden er her for funklende øyne og blinkende stjerner, slik også i fotomiljøene rundt omkring. Ofte er det ved årsavslutning og julemøter i de mange klubber man avdekker og deler ut heder og ære til de som har gjort seg fortjent til det. Det kan være seg i drift og ledelse av klubben eller annen innsats som bør bli lagt merke til, ikke minst i ved deltakelse i konkurranser. Denne delen av fotointeressen er i ferd med å ta seg opp og mange er de som ved årsslutt får tildelt diplomer, plaketter og ikke minst nåler for hederlig innsats for nasjonale og internasjonale gode plasseringer. Det er vel et signal om at man er på rett vei når en internasjonal jury tildeler en gullmedalje til et av dine innsendte bilder. På lokalt nivå er det mange klubber som kårer året bilde, eller etter andre kriterier hedrer de som har gjort det best i fotokonkurranser gjennom det siste året.

Så også i Lillehammer kameraklubb. Årets fotograf kåres på bakgrunn av resultatene fra Månedens bilde, 2 klubbkonkurranser og etikettkonkurransen. Du må delta i alle konkurransene for å være kvalifisert – riktignok ikke alle MB, men det lønner seg, det viser seg ofte mot årets slutt, da er det tett i toppen, mer enn en gang har resultatet ved MB eller etikettkonkurransen i desember vært avgjørende. Den som blir vinner i etikett får velge en vin og fotografiet pryder denne flaska det kommende år, og blir brukt som premie og til foredragsholdere. Årets fotograf tilkommer selvsagt diplom, gavekort, vin, men ikke minst klubbens statuett som bevis på innsatsen.

2017-regnskapet avslørte uten tvil at Øystein Nordås var en verdig vinner, med en formidabel innsats i lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Gjennom dette året skulle det mye til for å sette mannen på plass.

Vi i LKK ønsker alle likesinnede en riktig god jul.

Bildet: Øystein Nordås (t.v.) overrekkes diplom og plate til statuetten av Leslie Begby, leder i LKK.

Om skribenten

Bjørn S. Riise

Leder av NSFF. Medlem i Lillehammer Kameraklubb. EsNSFF (2014).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Det er sendt ut varsel om Landsmøte 2018, lørdag 10. mars. Frist for innsending av saker er 27. januar. Les på nsff.no.

Det ble ny rekord for innlevering til NSFF Årbok i 2017! Totalt ble det levert inn 1487 bilder fra 770 medlemmer fordelt på 94 klubber. Tallene for forrige Årbok var 1203 bilder fra 618 medlemmer fordelt på 91 klubber. Nå starter juryeringen: 8 jurymedlemmer skal gi sine poeng til alle bildene – lykke til, alle sammen!

RSS Siste fra NSFF.no

 • Invitasjon til NM i Foto våren 2018 21. januar 2018
  Velkommen til NM i Foto 2018, del én. NM i Foto arrangeres over to runder, med første innlevering 15. mars. Klassene er "Fritt motiv", "Natur" og "Kreativ", og hver autor kan totalt levere inn 12 bilder.  
 • Gratulerer med 90 år! 17. desember 2017
  I dag er selve jubileumsdagen for NSFF, gratulerer alle sammen! Norsk Selskap For Fotografi ble nemlig stiftet 17. desember 1927, med tre klubber representert: Oslo Kamera Klubb, Fredrikstad Foto-Klubb og Rjukan Kameraklubb.  
 • Varsel om Landsmøte 2018 12. desember 2017
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2018, 10. mars kl 12.00 på Scandic Oslo Airport. NSFF dekker opphold og måltider for én delegat per klubb.  
 • Det er åpnet for innlevering til NSFF Årbok 2017 1. desember 2017
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2017. Temaet er som vanlig fritt motiv, og bildene må være tatt i løpet av kalenderåret 2017.  
 • Klubbtur til Nordic Light fotofestival i Kristiansund april 2018? 2. november 2017
  Under noen intense festivaldager samles internasjonale fotolegender og andre med foto- og kulturinteresse i Kristiansund for inspirasjon. Vil dere bli med?  

RSS NFFF (nordic.photo)

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Mellomformat-test: Fujifilm GFX 50S vs. Hasselblad X1D 12. januar 2018
  Da Sony begynte å levere sin 50 megapiksel  44 × 33mm-CMOS på det åpne markedet, gjorde det mellomformat tilgjengelig for flere. Vi tester to...
 • Tina Signesdottir Hult mottar Hasselblad Masters Award 10. januar 2018
  Hasselblad Masters Award har blitt tildelt noen av de største fotografene i historien. I år gikk prisen i portrettkategorien til norske Tina Signesdottir Hult....
 • Test: Sony A9 2. januar 2018
  På kort tid har Sony bygget opp et bredt utvalg speilløse fullformatkameraer og objektiver. Men de har manglet et profesjonelt spesialkamera til presse-, sport-...
 • Fotografi #1 2018 ute nå! 2. januar 2018
  Januar/februar-utgaven av Fotografi ute nå! I årets første nummer kan du blant annet møte Dag Alveng som er aktuell med en omfattende retrospektiv utstilling...