Vinneren av navnekonkurransen til Kreativ Foto Bergen er kåret

Vinneren av navnekonkurransen til Kreativ Foto Bergen er kåret

NSFF sin samarbeidspartner for fotokurs, Kreativ Foto Bergen, har kåret en vinner i den tidligere omtalte navnekonkurransen foran neste års workshop-uke.

Unni Brekke i Kreativ Foto Bergen kan fortelle at det kom inn hele 87 navneforslag til konkurransen. Etter nøye gjennomgang og «smaking» på de mange forslagene har de nå kåret en vinner, og avgjort at fotokurs-uken på Fana neste sommer vil bære det klingende navnet Fotofest i Vest!

Vinnerforslagene i navnekonkurransen

Vinner: Fotofest i Vest
Foreslått av Ivar Oddvin Gundersen, Lillehammer Kameraklubb

Kommentar: Et enkelt og fengende navn som alle vi alle falt for. Å la det være norsk syns vi også er positivt.
Premie: 1 valgfri workshop på arrangementet + gavekort med en verdi på kr. 1000,- på XXL-forstørrelser + gavekort på Cewe fotobok med en verdi på kr. 500,- fra JapanPhoto.

2.plass: Fotouken
Foreslått av Audun Nygård

Kommentar: Et enkelt og greit navn. Her hadde vi fått inn flere ganske like forslag: Fotouka 2018, Fotouka i 2018, Fotouken og Foto-uken. Valget falt naturlig på det som var rett fram, uten bindestrek og med en-ending som er naturlig for Bergensområdet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 1000,- på XXL-forstørrelser fra JapanPhoto.

3.plass: Bergen Fotofestival 2018
Foreslått av Stig Andvik, Bekkalokket Fotoklubb

Kommentar: Dette var kanskje et av de navneforslag som nesten var forventet ville komme. Her hadde det også kommet inn flere lignende forslag både med og uten årstall og valget falt på forslaget med 2018 i navnet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 500,- på Cewe fotobok fra JapanPhoto.

4.plass: Curiosity – photo inspiration
Foreslått av Esther Matland, Os Fotoklubb og Bekkalokket Fotoklubb

Kommentar: Her var det nok selve logo-ideen som gjorde at valget falt på denne, se bildet.
Premie: gavekort med en verdi på kr. 500,- på Cewe fotobok fra JapanPhoto.

Logoforslag fra Esther Matland

Fotofest i Vest

Så var navnet klart, men hva er det egentlig Kreativ Foto Bergen planlegger?
– Vi har inngått et samarbeid med JapanPhoto og Fana Folkehøgskule for å organisere det største arrangementet noen gang, forteller Unni Brekke. Vi planlegger nå en hel uke med en rekke tema innen fotografering.

Til forskjell fra fotofestivaler som Nordic Light som fokuserer på foredrag og utstillinger, vil dette arrangementet hovedsakelig bestå av workshoper med aktiv deltagelse.
– Noen foredrag og utstillinger vil det selvsagt være, forklarer Unni, men aktiv fotografering er det absolutt viktigste.

– Ved å konsentrere alt ved Fana Folkehøgskule som kan overnatte inntil 100 personer, får man muligheten til å samle deltagere, arrangører og lærere på ett sted. Erfaringsmessig ser vi at dette er med på å knytte sterke vennskapsbånd.

Alle har kanskje ikke mulighet til å delta på alt, derfor åpnes det for at man kan delta kun på enkelte workshoper. Flere av disse vil gå parallelt, men ved å arrangere noen workshoper to ganger i løpet av uken legges det til rette for at man skal kunne delta på akkurat sine favoritter.

Informasjon om arrangementet vil bli publisert i tiden fremover på eget nettsted; www.fotofestivest.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Redaktør for NSFF Magasin og nsff.no, nestleder i NSFF. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig amatør med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Det er sendt ut varsel om Landsmøte 2018, lørdag 10. mars. Frist for innsending av saker er 27. januar. Les på nsff.no.

Det ble ny rekord for innlevering til NSFF Årbok i 2017! Totalt ble det levert inn 1487 bilder fra 770 medlemmer fordelt på 94 klubber. Tallene for forrige Årbok var 1203 bilder fra 618 medlemmer fordelt på 91 klubber. Nå starter juryeringen: 8 jurymedlemmer skal gi sine poeng til alle bildene – lykke til, alle sammen!

RSS Siste fra NSFF.no

 • Invitasjon til NM i Foto våren 2018 21. januar 2018
  Velkommen til NM i Foto 2018, del én. NM i Foto arrangeres over to runder, med første innlevering 15. mars. Klassene er "Fritt motiv", "Natur" og "Kreativ", og hver autor kan totalt levere inn 12 bilder.  
 • Gratulerer med 90 år! 17. desember 2017
  I dag er selve jubileumsdagen for NSFF, gratulerer alle sammen! Norsk Selskap For Fotografi ble nemlig stiftet 17. desember 1927, med tre klubber representert: Oslo Kamera Klubb, Fredrikstad Foto-Klubb og Rjukan Kameraklubb.  
 • Varsel om Landsmøte 2018 12. desember 2017
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2018, 10. mars kl 12.00 på Scandic Oslo Airport. NSFF dekker opphold og måltider for én delegat per klubb.  
 • Det er åpnet for innlevering til NSFF Årbok 2017 1. desember 2017
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2017. Temaet er som vanlig fritt motiv, og bildene må være tatt i løpet av kalenderåret 2017.  
 • Klubbtur til Nordic Light fotofestival i Kristiansund april 2018? 2. november 2017
  Under noen intense festivaldager samles internasjonale fotolegender og andre med foto- og kulturinteresse i Kristiansund for inspirasjon. Vil dere bli med?  

RSS NFFF (nordic.photo)

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Mellomformat-test: Fujifilm GFX 50S vs. Hasselblad X1D 12. januar 2018
  Da Sony begynte å levere sin 50 megapiksel  44 × 33mm-CMOS på det åpne markedet, gjorde det mellomformat tilgjengelig for flere. Vi tester to...
 • Tina Signesdottir Hult mottar Hasselblad Masters Award 10. januar 2018
  Hasselblad Masters Award har blitt tildelt noen av de største fotografene i historien. I år gikk prisen i portrettkategorien til norske Tina Signesdottir Hult....
 • Test: Sony A9 2. januar 2018
  På kort tid har Sony bygget opp et bredt utvalg speilløse fullformatkameraer og objektiver. Men de har manglet et profesjonelt spesialkamera til presse-, sport-...
 • Fotografi #1 2018 ute nå! 2. januar 2018
  Januar/februar-utgaven av Fotografi ute nå! I årets første nummer kan du blant annet møte Dag Alveng som er aktuell med en omfattende retrospektiv utstilling...