Fotomaraton i Bergen 7. oktober

Fotomaraton i Bergen 7. oktober

Bekkalokket Fotoklubb og Japan Photo inviterer til mini-fotomaraton lørdag 7. oktober. Arrangementet avsluttes med en uformell sammenkomst på kvelden.

Vi håper du som er interessert i foto har lyst til å bli med oss på dette uformelle fotomaratonet. Alle er velkommen, uansett om du har fotografert mye eller lite, om du har spesielle interesser innen foto, eller liker å ta bilder av alt og alle. Det er ikke nødvendigvis den dyktigste teknikeren som vinner, men den som har tolket temaet best. Temaene kan tolkes vidt; det er helt opp til deg!

Tre temaer blir gitt, og det skal tas ett bilde til hvert tema. Oppgavene skal løses i riktig rekkefølge: først tema 1, så tema 2 og til sist tema 3. Du kan bruke hvilket kamera du vil, så lenge kameraet har en minnebrikke. Husk å starte dagen med tom minnebrikke; det er kun fotomaratonets tre bilder som skal være på brikken ved innlevering. Det er ikke tillatt å redigere bildene. Formatet skal være JPG.

Oppmøte og deltageravgift

Oppmøte utenfor Japan Photo i Olav Kyrres gate 41. Startkontingent kr 100 betales kontant eller med Vipps til 124953.

Innlevering og premiering

Innlevering skjer i Bekkalokket sine lokaler i Nordnes Bydelshus, Klosteret 2, mellom klokka 14 og 15. Juryeringen gjøres live. Vinnerne i hvert tema premieres etter avsluttet juryering. Japan Photo stiller med premier.

Trenger du motivasjon?

Hvorfor skal akkurat du være med på fotomaraton:

 • Du kommer til å utfordre deg selv
 • Du kommer til å få kontakt med fremmede for å ta akkurat det bildet du har planlagt
 • Du kommer til å få nye bekjentskaper som alle har samme interesse som deg

Det blir anledning til å kjøpe enkel mat, drikke og kaffe i Bekkalokkets lokaler fra klokka 14. På kvelden blir det en uformell fest for de som har lyst. Drikke tar du med selv, og så spleiser vi på pizza.

Følg arrangementet på Facebook: Fotomaraton

Bekkalokket Fotoklubb – en klubb med høy aktivitet og engasjement

Klubbens formål er å fremme og ivareta medlemmenes fotokunnskap og interesse, samt å skape et godt og positivt miljø. Klubben skal være politisk uavhengig. Vi holder til i Nordnes Bydelshus på Klosteret, Nordnes i Bergen og har møter hver torsdag.

I tillegg til ukentlige møter arrangeres helgekurs og inspirasjonsdager hvert år. I 2013 inngikk klubben et samarbeid med «Bergen Kreative Fagskole» og «Galleri 3,14». Det førte til flere interessante klubbkvelder med tema rundt den kreative prosess.

Hva ønsker klubben av aktive medlemmer?

 • At du er aktiv fotograferende.
 • At du tar med bilder som vises på medlemsmøtene.
 • At du av og til kan ta på deg verv i styret eller utvalg samt dugnad i klubben.
 • At du deltar i klubbens sosiale aktiviteter og/eller turer.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Redaktør for NSFF Magasin og nsff.no, nestleder i NSFF. Medlem i Arendal fotoklubb og Homborsund fotoklubb. Ivrig amatør med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-patronasje er nå åpne for innlevering. Les om Vestkysten Fotokamp og 27. HØKK Nasjonale på nsff.no.

Fotografiens Hus viser nå utstillingen Vilsen av Thron Ullberg. Serien portretterer følelsen av å være «vilsen», gjennom utgåtte polaroider fotografert i ulike landskap i Sverige. Vilsen ble fotografert mellom 2011 og 2015, alltid med samme person foran kameraet. Utstillingen varer frem til 22. oktober. Les om utstillingen.

Har du en fotodrøm, men ikke midler til gjennomføring? Husk at du kan søke om økonomisk støtte til ditt personlige eller klubbprosjekt – både fra NSFF og det nordiske forbundet. Les mer om dette på hovedweben.

Filmutvalget har publisert resultatene fra årets NM i Film! Vi gratulerer norgesmesteren, Andreas Raknes fra Bergen fritidsfilmere!

RSS Siste fra NSFF.no

 • 2nd Nordic International Circuit 12. oktober 2017
  The Nordic Society of Photography cordially invites photographers to participate in the 2nd Nordic International Digital Circuit 2017.  
 • Norges vakreste fototur er i gang 10. oktober 2017
  Olympus inviterte nylig til fotokonkurranse der premien var deltagelse på "Norges vakreste fototur". Turen skjer nå; følg gowestandtest.no for oppdatering!  
 • Kataloger fra FIAP 27 Color Biennial klare 6. oktober 2017
  NSFF sine landslag oppnådde i år et historisk godt resultat i FIAP Color Biennial. Nå kan du bestille printklassens katalog, gratis mot betaling av porto.  
 • Regionale film- og fototreff 2018, arrangert av din klubb? 6. oktober 2017
  NSFF søker klubber som kunne tenke seg å arrangere regiontreff i 2018, etter den nye modellen for foto- og filmtreff.  
 • Klart for 27. HØKK Nasjonale 2. oktober 2017
  Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 27. gang til HØKK Nasjonale! Det er åpent tema, men foruten beste bilde premieres også beste naturbilde og beste portrett.  

RSS NFFF (nordic.photo)

 • NFFF Stipendieordning 21. august 2017
  NFFF har inrättat ett Arbetsstipendium, om för närvarande €500, som varje år utdelas till en fotoklubb eller enskild fotograf i respektive medlemsland. Totalt fyra stipendier om vardera €500/år. Fotoklubb eller enskild fotograf, tillhörande något av medlemsförbunden RSF, SDF, NSFF och SKsL, kan ansöka om stipendiet för att genomföra ett arbetsprojekt, vilket skall redovisas senast ett år efter erhållandet. Redovisning...

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Morten M. Løberg på Galleri Qvale 12. oktober 2017
  Morten M. Løbergs poetiske sorthvitt-fotografier vises nå på Galleri Qvale i Oslo. Fellesnevneren for utstillingen er en minimalistisk og stille utforskning av Løbergs kunstnerskap. –...
 • Portfolio: Kyrre Lien 9. oktober 2017
  «God og vesentlig fotojournalistikk kan kanskje bidra til å gjøre verden til et bedre sted. Men egentlig tror jeg virkningen er begrenset.»  Fotograf Kyrre...
 • 3 på rad: Helgens utstillinger 29. september 2017
  Vi går nok en helg med mengder av gode utstillinger i møte og denne helgen ser vi på hva som rører seg på Shoot...
 • Fotografi #5 2017 ute nå 22. september 2017
  September/oktobert-utgaven av Fotografi er viet temaet «Norden», der vi har funnet fotografer i Norge og våre naboland som alle på forskjellige vis har fanget vår...