Fotokurs for nye nordmenn

Fotokurs for nye nordmenn

Oslo Kamera Klubb har siden januar arrangert fotokurs for «nye nordmenn». Kurset oppsto på initiativ fra Anne Lise Flavik fra Fotografihuset og Harald Opheim og Turid Marthinsen fra Oslo Kamera Klubb.

Med Fotografihuset og Japan Photo som støttespillere

Fotografihuset, som er under planlegging, har som ambisjon å være en aktiv møteplass i en levende fotoby. Ikke en visningsarena alene, skal det fylles med aktiviteter som workshops, foredrag og debatter. For dette fotokurset har derfor Fotografihuset vært en naturlig og god samarbeidspartner.

Ingen av søknadene om økonomisk støtte førte fram, og vi satte derfor igang på minimumsløsningen. En privat pengegave dekket leie av lokaler og utgifter til enkel bevertning. Japan Photo sponset oss med minnekort og grunnleggende fotoundervisning, og velvillige klubbmedlemmer lånte ut sine kameraer.

Stor bidragsvilje fra fotomentorer i OKK og eksternt

Kurset ble annonsert på steder der flyktninger går på norskkurs og via Språkkafen på Nydalen bibliotek. Daglige pådrivere for kurset har vært Anne Lise Flavik og Turid Marthinsen. I tillegg til initiativtakerne bidro «fotomentorer» fra Fotografihuset og Oslo Kamera Klubb gratis med sin tid og kunnskap. Morten Krogvold var en av disse, toppbildet er fra hans besøk der også medlemmer fra OKK var inviterte (foto: Morten Storstein).

Utstilling i Oslo Rådhus

I alt har 14 deltakere av jevn kjønnssammensetning vært med på kurset. Vi har møttes hver torsdag i Oslo Kamera Klubbs lokaler, og deltakerne har gjort stor framgang. Resultatet skal vises i form av en utstilling i Oslo Rådhus fra 19. april til 1. mai, i forbindelse med festivalen #BLIHUS FOTOGRAFIHUSET.

Dersom du er i Oslo i løpet av denne tiden anbefaler vi deg å komme innom! Både lørdag 22. og lørdag 29. april er det flotte foredrag og debatter.

Om skribenten

Turid Marthinsen

Medlem i Oslo Kamera Klubb. UNICA-liaison for NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Norges Fotografforbund og Institusjonsfotografenes forening har kåret årets beste fotografer i hver sin konkurranse, og 30. mars–26. april kan du se et utvalg av vinnerbildene på Fotografiens Hus.

Invitasjon til årets NM i Film er ute! Se den på nsff.no.

Har du lyst på en tur til Kina? Hvorfor ikke delta på FIAPs Photomeet 2017 i Beijing og Shandongprovinsen, 6—17. august.

Delta i Japan Photos europeiske fotokonkurranse:

RSS Siste fra NSFF.no

RSS NFFF (nordic.photo)

 • NFFF – Patronater 2017 24. mars 2017
  Vi har gleden av å dele ut 17 patronater for ulike internasjonale konkurranser i 2017. 2017/01 3rd Swedish International Small Print Exhibition 2017 (Sverige) http://www.swipa.dinstudio.se/filearea_30.html  Closing 31.03.2017 2017/02 Swedish International Exhibition of Photography 2017 (Sverige) http://www.rsf-fotoklubbar.org/ Closing 15.04.2017 2017/03 Malmö International Exhibition of Photographic Art (Sverige) http://www.swipa.dinstudio.se/ Closing 31.08.2017 2017/04 2nd Nordic International Digital Circuit...

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Snart klart for Nordic Light 2017 24. april 2017
  Våren har kommet og det er igjen tid for fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Årets festival kan skilte med et rikt program med utstillinger,...
 • Sony A9 førsteinntrykk 22. april 2017
  Sony har definert et nytt marked med sine fullformat speilløse kameraer, men hittil har de ikke utfordret Canon og Nikon på sportsarenaene. Den nye...
 • 3 på rad: Fotoarrangementer verdt å få med 21. april 2017
  Det kan virke som om alle våknet en morgen og det eneste de tenkte på var fotografi. For så mange arrangementer som det er...
 • Hans-Olav Forsang: Boklansering og utstilling 19. april 2017
  Hans-Olav Forsang har brukt fire år på sitt siste prosjekt. Nå lanseres Human Tonic som både bok og utstilling. Hans-Olav er en prisvinnende pressefotograf som har mottatt priser både nasjonalt og...

RSS Foto.no

 • Full kontroll på fargene - Torsdag 8. Juni ! 21. april 2017
  Har du opplevd at fargene på dine bilder og videoer fremstår helt ulikt på ulike skjermer og i ulike programmer? Dette er en situasjon som gjelder svært mange og er frustrerende, ikke minst hvis man skal printe bilder eller sende til trykk.
 • Fotokonservator 21. april 2017
  Workshop i å fremstille 18-hundretalls Ambrotypi - den første våtplate positivteknikken