Gurushots – fotokonkurranse på internett

Gurushots – fotokonkurranse på internett

Det er mange måter å vise fram bildene sine på. En av dem er å delta i fotokonkurranser i klubbregi, nasjonale eller internasjonale konkurranser. I de fleste tilfellene sender man inn bildene og venter spent på resultatet som kommer tilbake før eller senere. Hvis konkurransetilbudet til klubben NSFF osv. ikke er nok for deg, kan du jo delta i konkurransene på Gurushots.

Gurushots

Gurushots.com er et nettsted som er spesielt designet for å drifte fotokonkurranser. Hver konkurranse har et tema som en skal holde seg innafor. Så snart en har registrert seg og lagt ut sine fire bilder er det bare å lene seg tilbake og vente på at stemmene ryr inn på skjermen.

Det vil si, riktig så enkelt er det jo ikke!

Den første konkurransen du deltar i bør være «Newbie of the month». Konkurransen har fritt tema, og det er fotografene selv som stemmer fram de beste bildene. Som Newbie – eller nybegynner om du vil, så har du én stemme. Etter hvert som du rykker opp på rangstigen vil du avgi flere stemmer hver gang du avgir en stemme.

Stemme – «Vote»

Du bør absolutt være med på å stemme, for det øker eksponeringen av dine bilder. Du kan ikke stemme på dine egne bilder. En pil under hver konkurranse viser hvilken Exposure Bonus du har i øyeblikket. Når du har lagt inn nye bilder står den på Low, men det er lurt om den alltid står på High. Trykker du på Vote får du opp bilder som du kan velge å stemme på eller ikke.

Hvor mange stemmer du har fått står på hvert enkelt bilde, samt en samlet stemmesum. Etter hvert som stemmene raser inn havner du i forskjellige kategorier: Populær, Skilled, Premier, Elite og All Star. Du kan også se hvilken plassering du har innen hver kategori. Det kan være mange som har samme antall stemmer.

Hvis du ser at et eller flere bilder får dårlig med stemmer, kan du bytte det ut med et annet om du har opptjent rett til å bytte (Swaps). Du kan også framheve et bilde i hver konkurranse du deltar i ved å trykke på Boost, og det vil i praksis innkassere flere stemmer. Har du aktive nøkler, Keys, så kan du låse opp funksjoner som ikke er tilgjengelige i øyeblikket. Hvis du stemmer så øker du eksponeringen av dine egne bilder, men det er jo ikke alltid at en har tid til det. Da kan du i stedet trykke på Auto Fill som øker eksponeringen av dine bilder som om du hadde stemt, uten at du avgir stemmer.

Hvis du mangler nøkler kan du kjøpe disse. Mangler du Auto Fills kan du invitere venner for å oppnå flere slike.

Vil du være litt aktiv, så kan det lønne seg å skaffe seg oversikt over både åpne og kommende konkurranser. Det kan jo ta litt tid å finne passende bilder i arkivet, eventuelt ta nye. Du kan se din egen plassering underveis, samt se de andre fotografers plassering. Da får du også en viss peiling på hva slags bilder som fungerer i konkurransen, noe som er svært lærerikt.

Fotografenes kategori

Når du begynner å delta i konkurransene er du å betrakte som Newbie – nybegynner. Etter hvert som du får gode resultater rykker du videre opp som Rookie, Challenger, Advanced, Veteran, Expert, Champion, Master og helt til slutt Guru. Som Guru kan du selv arrangere fotokonkurranser.

Resultater og premiering

Fotografen med flest stemmer utropes til Top Photographer Winner. Det er også premiering av det aller beste enkeltbilde; Top Photo Winner. Sist, men ikke minst, har også guruen plukket ut det han eller hun mener er det beste bildet.

Hederlig omtale av de ti beste bildene er det også. Premiene har begrenset verdi, så de er nok ikke den viktigste grunnen til å delta i disse konkurransene. Bonuser som gratis bildebytter og den slags har jo også kun verdi innad i Gurushots verden.

Vil du delta?

Ønsker du se masse gode bilder (og en del dårlige), samt få vurdert dine beste bilder, så er Gurushots absolutt å anbefale. Et par gode råd på veien er å sørge for at bildene passer til konkurransens tema og at de har høy kvalitet. Antall deltakere er svært stort, og det er deltakere fra hele verden. Nivået er høyt for de som vinner konkurransene, så her er det noe å strekke seg etter!

Lykke til!

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Ledig jobb som fotograf & arkivar ved Preus museum – det nasjonale fotomuseet. Les stillingsannonsen her.

Høstrunden av NM i foto er ferdig juryert, og det er kåret sammenlagtvinnere og dermed en Norgesmester. Vi gratulerer Håkon Grønning med gjentagelse av bragden fra i fjor, og Cato Romero med tittelen Årets Ungdomsfotograf! Årets klubb er også kåret – hvem dette ble leser du på hovedweben.

Har din klubb planer om å arrangere nasjonal fotokonkurranse? Søk om NSFF-godkjenning for 2018 nå!

RSS Siste fra NSFF.no

 • Klubbtur til Nordic Light fotofestival i Kristiansund april 2018? 2. november 2017
  Under noen intense festivaldager samles internasjonale fotolegender og andre med foto- og kulturinteresse i Kristiansund for inspirasjon. Vil dere bli med?  
 • Høsttilbud fra Japan Photo og Olympus 31. oktober 2017
  Japan Photo/ CEWE har tilbud på utvalgte varer fra Olympus til NSFFs medlemmer. Tilbudet varer til lørdag 11. november 2017.  
 • Norgesmester i foto og årets klubb 29. oktober 2017
  Norgesmeister i foto er den som samanlagt har oppnådd flest poeng i vårrunden og haustrunden av NM i 2017. I år var det berre eit poeng mellom norgesmeisteren og andreplassen.  
 • Resultat for NM i Foto hausten 2017 29. oktober 2017
  I haustrunden vart det levert inn 4491 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er klare og tilgjengeleg her på NSFF.no.  
 • Søk nasjonale fotokonkurransar for 2018 22. oktober 2017
  Ynskjer din klubb å arrangere nasjonale fotokonkurransar i 2018, kan de søkje om NSFF-godkjenning (patronasje). NSFF godkjenner opp til 5 konkurransar.  

RSS NFFF (nordic.photo)

 • Juryering 2nd Nordic Circuit 14. november 2017
  Juryering i full gang – (Color) 11-12 november ble 2nd Nordic Circuit juryert i Bergen, Norge. Statsarkivet stilte velvillig meget gode lokaler til vår disposisjon, samt at Bekkalokket Fotoklubb lånte ut sin store TV-monitor, slik at alle bildene kunne betraktes i stort format. ca 4200 bilder ble juryert og alle awards delt ut i løpet...

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • 3 på rad: Helgens utstillinger 17. november 2017
  Denne helgen betyr slutten for en utstilling og starten for to nye. Det er siste helg for Raymond Mosken på Muun Gallery, mens Morten...
 • Portfolio: Spessi Hallbjörnsson 10. november 2017
  Den islandske fotografen Spessi Hallbjörnsson har portrettert øya Fogo på New Foundland, et lite samfunn hardt rammet av fraflytting.  Øya Fogo på Newfoundland var...
 • Portfolio: Kyrre Lien 6. november 2017
  «God og vesentlig fotojournalistikk kan kanskje bidra til å gjøre verden til et bedre sted. Men egentlig tror jeg virkningen er begrenset.»  Fotograf Kyrre...
 • Nytt Fotografi ute nå 1. november 2017
  I november/desember-utgaven av Fotografi ser vi tilbake på året som har gått, og hvilke prosjekter vi spesielt har bitt oss merke i. I dette...