Gurushots – fotokonkurranse på internett

Gurushots – fotokonkurranse på internett

Det er mange måter å vise fram bildene sine på. En av dem er å delta i fotokonkurranser i klubbregi, nasjonale eller internasjonale konkurranser. I de fleste tilfellene sender man inn bildene og venter spent på resultatet som kommer tilbake før eller senere. Hvis konkurransetilbudet til klubben NSFF osv. ikke er nok for deg, kan du jo delta i konkurransene på Gurushots.

Gurushots

Gurushots.com er et nettsted som er spesielt designet for å drifte fotokonkurranser. Hver konkurranse har et tema som en skal holde seg innafor. Så snart en har registrert seg og lagt ut sine fire bilder er det bare å lene seg tilbake og vente på at stemmene ryr inn på skjermen.

Det vil si, riktig så enkelt er det jo ikke!

Den første konkurransen du deltar i bør være «Newbie of the month». Konkurransen har fritt tema, og det er fotografene selv som stemmer fram de beste bildene. Som Newbie – eller nybegynner om du vil, så har du én stemme. Etter hvert som du rykker opp på rangstigen vil du avgi flere stemmer hver gang du avgir en stemme.

Stemme – «Vote»

Du bør absolutt være med på å stemme, for det øker eksponeringen av dine bilder. Du kan ikke stemme på dine egne bilder. En pil under hver konkurranse viser hvilken Exposure Bonus du har i øyeblikket. Når du har lagt inn nye bilder står den på Low, men det er lurt om den alltid står på High. Trykker du på Vote får du opp bilder som du kan velge å stemme på eller ikke.

Hvor mange stemmer du har fått står på hvert enkelt bilde, samt en samlet stemmesum. Etter hvert som stemmene raser inn havner du i forskjellige kategorier: Populær, Skilled, Premier, Elite og All Star. Du kan også se hvilken plassering du har innen hver kategori. Det kan være mange som har samme antall stemmer.

Skjermbilde www.gurushots.com

Hvis du ser at et eller flere bilder får dårlig med stemmer, kan du bytte det ut med et annet om du har opptjent rett til å bytte (Swaps). Du kan også framheve et bilde i hver konkurranse du deltar i ved å trykke på Boost, og det vil i praksis innkassere flere stemmer. Har du aktive nøkler, Keys, så kan du låse opp funksjoner som ikke er tilgjengelige i øyeblikket. Hvis du stemmer så øker du eksponeringen av dine egne bilder, men det er jo ikke alltid at en har tid til det. Da kan du i stedet trykke på Auto Fill som øker eksponeringen av dine bilder som om du hadde stemt, uten at du avgir stemmer.

Hvis du mangler nøkler kan du kjøpe disse. Mangler du Auto Fills kan du invitere venner for å oppnå flere slike.

Vil du være litt aktiv, så kan det lønne seg å skaffe seg oversikt over både åpne og kommende konkurranser. Det kan jo ta litt tid å finne passende bilder i arkivet, eventuelt ta nye. Du kan se din egen plassering underveis, samt se de andre fotografers plassering. Da får du også en viss peiling på hva slags bilder som fungerer i konkurransen, noe som er svært lærerikt.

Fotografenes kategori

Når du begynner å delta i konkurransene er du å betrakte som Newbie – nybegynner. Etter hvert som du får gode resultater rykker du videre opp som Rookie, Challenger, Advanced, Veteran, Expert, Champion, Master og helt til slutt Guru. Som Guru kan du selv arrangere fotokonkurranser.

Resultater og premiering

Fotografen med flest stemmer utropes til Top Photographer Winner. Det er også premiering av det aller beste enkeltbilde; Top Photo Winner. Sist, men ikke minst, har også guruen plukket ut det han eller hun mener er det beste bildet.

Hederlig omtale av de ti beste bildene er det også. Premiene har begrenset verdi, så de er nok ikke den viktigste grunnen til å delta i disse konkurransene. Bonuser som gratis bildebytter og den slags har jo også kun verdi innad i Gurushots verden.

Vil du delta?

Ønsker du se masse gode bilder (og en del dårlige), samt få vurdert dine beste bilder, så er Gurushots absolutt å anbefale. Et par gode råd på veien er å sørge for at bildene passer til konkurransens tema og at de har høy kvalitet. Antall deltakere er svært stort, og det er deltakere fra hele verden. Nivået er høyt for de som vinner konkurransene, så her er det noe å strekke seg etter!

Lykke til!

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Det er sendt ut varsel om Landsmøte 2018, lørdag 10. mars. Frist for innsending av saker er 27. januar. Les på nsff.no.

Det ble ny rekord for innlevering til NSFF Årbok i 2017! Totalt ble det levert inn 1487 bilder fra 770 medlemmer fordelt på 94 klubber. Tallene for forrige Årbok var 1203 bilder fra 618 medlemmer fordelt på 91 klubber. Nå starter juryeringen: 8 jurymedlemmer skal gi sine poeng til alle bildene – lykke til, alle sammen!

RSS Siste fra NSFF.no

 • Gratulerer med 90 år! 17. desember 2017
  I dag er selve jubileumsdagen for NSFF, gratulerer alle sammen! Norsk Selskap For Fotografi ble nemlig stiftet 17. desember 1927, med tre klubber representert: Oslo Kamera Klubb, Fredrikstad Foto-Klubb og Rjukan Kameraklubb.  
 • Varsel om Landsmøte 2018 12. desember 2017
  I henhold til vedtektene varsles herved om gjennomføring av Landsmøte 2018, 10. mars kl 12.00 på Scandic Oslo Airport. NSFF dekker opphold og måltider for én delegat per klubb.  
 • Det er åpnet for innlevering til NSFF Årbok 2017 1. desember 2017
  Det er nå åpnet for innlevering av bilder til NSFF Årbok 2017. Temaet er som vanlig fritt motiv, og bildene må være tatt i løpet av kalenderåret 2017.  
 • Klubbtur til Nordic Light fotofestival i Kristiansund april 2018? 2. november 2017
  Under noen intense festivaldager samles internasjonale fotolegender og andre med foto- og kulturinteresse i Kristiansund for inspirasjon. Vil dere bli med?  
 • Høsttilbud fra Japan Photo og Olympus 31. oktober 2017
  Japan Photo/ CEWE har tilbud på utvalgte varer fra Olympus til NSFFs medlemmer. Tilbudet varer til lørdag 11. november 2017.  

RSS NFFF (nordic.photo)

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Mellomformat-test: Fujifilm GFX 50S vs. Hasselblad X1D 12. januar 2018
  Da Sony begynte å levere sin 50 megapiksel  44 × 33mm-CMOS på det åpne markedet, gjorde det mellomformat tilgjengelig for flere. Vi tester to...
 • Tina Signesdottir Hult mottar Hasselblad Masters Award 10. januar 2018
  Hasselblad Masters Award har blitt tildelt noen av de største fotografene i historien. I år gikk prisen i portrettkategorien til norske Tina Signesdottir Hult....
 • Test: Sony A9 2. januar 2018
  På kort tid har Sony bygget opp et bredt utvalg speilløse fullformatkameraer og objektiver. Men de har manglet et profesjonelt spesialkamera til presse-, sport-...
 • Fotografi #1 2018 ute nå! 2. januar 2018
  Januar/februar-utgaven av Fotografi ute nå! I årets første nummer kan du blant annet møte Dag Alveng som er aktuell med en omfattende retrospektiv utstilling...