Gurushots – fotokonkurranse på internett

Gurushots – fotokonkurranse på internett

Det er mange måter å vise fram bildene sine på. En av dem er å delta i fotokonkurranser i klubbregi, nasjonale eller internasjonale konkurranser. I de fleste tilfellene sender man inn bildene og venter spent på resultatet som kommer tilbake før eller senere. Hvis konkurransetilbudet til klubben NSFF osv. ikke er nok for deg, kan du jo delta i konkurransene på Gurushots.

Gurushots

Gurushots.com er et nettsted som er spesielt designet for å drifte fotokonkurranser. Hver konkurranse har et tema som en skal holde seg innafor. Så snart en har registrert seg og lagt ut sine fire bilder er det bare å lene seg tilbake og vente på at stemmene ryr inn på skjermen.

Det vil si, riktig så enkelt er det jo ikke!

Den første konkurransen du deltar i bør være «Newbie of the month». Konkurransen har fritt tema, og det er fotografene selv som stemmer fram de beste bildene. Som Newbie – eller nybegynner om du vil, så har du én stemme. Etter hvert som du rykker opp på rangstigen vil du avgi flere stemmer hver gang du avgir en stemme.

Stemme – «Vote»

Du bør absolutt være med på å stemme, for det øker eksponeringen av dine bilder. Du kan ikke stemme på dine egne bilder. En pil under hver konkurranse viser hvilken Exposure Bonus du har i øyeblikket. Når du har lagt inn nye bilder står den på Low, men det er lurt om den alltid står på High. Trykker du på Vote får du opp bilder som du kan velge å stemme på eller ikke.

Hvor mange stemmer du har fått står på hvert enkelt bilde, samt en samlet stemmesum. Etter hvert som stemmene raser inn havner du i forskjellige kategorier: Populær, Skilled, Premier, Elite og All Star. Du kan også se hvilken plassering du har innen hver kategori. Det kan være mange som har samme antall stemmer.

Hvis du ser at et eller flere bilder får dårlig med stemmer, kan du bytte det ut med et annet om du har opptjent rett til å bytte (Swaps). Du kan også framheve et bilde i hver konkurranse du deltar i ved å trykke på Boost, og det vil i praksis innkassere flere stemmer. Har du aktive nøkler, Keys, så kan du låse opp funksjoner som ikke er tilgjengelige i øyeblikket. Hvis du stemmer så øker du eksponeringen av dine egne bilder, men det er jo ikke alltid at en har tid til det. Da kan du i stedet trykke på Auto Fill som øker eksponeringen av dine bilder som om du hadde stemt, uten at du avgir stemmer.

Hvis du mangler nøkler kan du kjøpe disse. Mangler du Auto Fills kan du invitere venner for å oppnå flere slike.

Vil du være litt aktiv, så kan det lønne seg å skaffe seg oversikt over både åpne og kommende konkurranser. Det kan jo ta litt tid å finne passende bilder i arkivet, eventuelt ta nye. Du kan se din egen plassering underveis, samt se de andre fotografers plassering. Da får du også en viss peiling på hva slags bilder som fungerer i konkurransen, noe som er svært lærerikt.

Fotografenes kategori

Når du begynner å delta i konkurransene er du å betrakte som Newbie – nybegynner. Etter hvert som du får gode resultater rykker du videre opp som Rookie, Challenger, Advanced, Veteran, Expert, Champion, Master og helt til slutt Guru. Som Guru kan du selv arrangere fotokonkurranser.

Resultater og premiering

Fotografen med flest stemmer utropes til Top Photographer Winner. Det er også premiering av det aller beste enkeltbilde; Top Photo Winner. Sist, men ikke minst, har også guruen plukket ut det han eller hun mener er det beste bildet.

Hederlig omtale av de ti beste bildene er det også. Premiene har begrenset verdi, så de er nok ikke den viktigste grunnen til å delta i disse konkurransene. Bonuser som gratis bildebytter og den slags har jo også kun verdi innad i Gurushots verden.

Vil du delta?

Ønsker du se masse gode bilder (og en del dårlige), samt få vurdert dine beste bilder, så er Gurushots absolutt å anbefale. Et par gode råd på veien er å sørge for at bildene passer til konkurransens tema og at de har høy kvalitet. Antall deltakere er svært stort, og det er deltakere fra hele verden. Nivået er høyt for de som vinner konkurransene, så her er det noe å strekke seg etter!

Lykke til!

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Regionale film- og fototreff

Drammen, Harstad, Arendal, Vinstra – les om de regionale treffene på nsff.no! Sees vi?

Oppslagstavla

For tips og nyheter i kortform

Kulturnatt i Oslo 15. september har flotte innslag i regi av Fotografiens Hus. Alle ukesvinnere fra årets #Oslografi disse bildene vil vises på den store veggen på selveste Operataket. Det blir også visning av en rekke andre fotoprosjekter. Følg arrangementet på Facebook.

Har du en fotodrøm, men ikke midler til gjennomføring? Husk at du kan søke om økonomisk støtte til ditt personlige eller klubbprosjekt – både fra NSFF og det nordiske forbundet. Les mer om dette på hovedweben.

Det er åpnet for innlevering til høstrunden av årets NM i Foto. Klassene er Kreativt, Fritt tema, Natur og Gatefoto.

Filmutvalget har publisert resultatene fra årets NM i Film! Vi gratulerer den ferske norgesmesteren, Andreas Raknes fra Bergen fritidsfilmere!

RSS Siste fra NSFF.no

RSS NFFF (nordic.photo)

 • NFFF Stipendieordning 21. august 2017
  NFFF har inrättat ett Arbetsstipendium, om för närvarande €500, som varje år utdelas till en fotoklubb eller enskild fotograf i respektive medlemsland. Totalt fyra stipendier om vardera €500/år. Fotoklubb eller enskild fotograf, tillhörande något av medlemsförbunden RSF, SDF, NSFF och SKsL, kan ansöka om stipendiet för att genomföra ett arbetsprojekt, vilket skall redovisas senast ett år efter erhållandet. Redovisning...

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

Andre norske film- og fotomagasin

Nedenfor vil du finne nyheter fra andre norske nettsteder som tar for seg film og foto. Har du tips om flere tar vi gjerne i mot dette på e-post magasinet@nsff.no.

RSS Fotografi.no

 • Fotografi #5 2017 ute nå 22. september 2017
  September/oktobert-utgaven av Fotografi er viet temaet «Norden», der vi har funnet fotografer i Norge og våre naboland som alle på forskjellige vis har fanget vår...
 • 3 på rad: Helgens utstillinger 8. september 2017
  Det er utrolig mange gode utstillinger å glede seg over i september, og hva er vel en bedre helgeaktivitet enn å ta på seg...
 • Vinner av leserbildet i Fotografi #4 2017 5. september 2017
  Leserbildet er Fotografis uhøytidelige leserkonkurranse hvor alle kan delta med opptil seks bilder i hver runde. I Fotografi #4 var det Øystein Sund som vant...
 • Jan Walaker med ny fotobok 4. september 2017
  I forbindelse med Jan Walakers utstilling «Imperfect is Perfect» lanseres boken med samme navn på Forlaget Fotografi. Jan Walaker har i mange år vært en...